Β.Πούτιν: «Η Δύση είναι έτοιμη να προκαλέσει “έγχρωμες επαναστάσεις” και “λουτρό αίματος” σε οποιαδήποτε χώρα»!

Επίθεση του Ρώσου προέδρου στους δυτικούς

Β.Πούτιν: «Η Δύση είναι έτοιμη να προκαλέσει “έγχρωμες επαναστάσεις” και “λουτρό αίματος” σε οποιαδήποτε χώρα»!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Δύση είναι έτοιμη να προκαλέσει “έγχρωμες επαναστάσεις” και “λουτρό αίματος” σε οποιαδήποτε χώρα σε μια ομιλία που αναμένεται να συζητηθεί.

Ο Β.Πούτιν, όπως μεταδίδει το Reuters, τα ανέφερε μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών που είχε διαδεχθεί την Σοβιετική Ένωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι οι συρράξεις στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και ιδίως εκείνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι το αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης.

«Αρκεί να δούμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αυτό που συμβαίνει στα σύνορα ορισμένων χωρών της ΚΑΚ. Όλα αυτά, φυσικά, είναι αποτελέσματα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης», υποστήριξε.

Ο Πούτιν είπε ότι μια «πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη είναι σε διαδικασία σχηματισμού μέσω μιας δύσκολης διαδικασίας».

«Μια μονοπολική ηγεμονία καταρρέει αμείλικτα, είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα την οποία η Δύση αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχθεί. Και βλέπουμε τι απορρέει από αυτό», συνέχισε.

«Προσκολλημένη στο παρελθόν και προσπαθώντας να επιβάλει μια πολιτική υπαγόρευσης σε όλους τους τομείς, από τις διεθνείς σχέσεις μέχρι την οικονομία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αυτή η περίφημη συλλογική Δύση δημιουργεί νέα προβλήματα και νέες κρίσεις», υποστήριξε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία θα αποκρύψει που θα ξοδέψει σχεδόν το 1/4 των προγραμματισμένων δαπανών της για το επόμενο έτος, καθώς αναδιαμορφώνει τον προϋπολογισμό για έναν μακρύτερο πόλεμο στην Ουκρανία, ασύμμετρες απειλές ενώ ετοιμάζεται να ενσωματώσει τις 4 νέες περιοχές που μετά το δημοψήφισμα θα αποτελούν μέρος της ρωσικής κρατικής οντότητας.

Το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2023 προβλέπει περίπου 6,5 τρισ. ρούβλια (112 δισ. δολάρια) σε “απόρρητες” ή απροσδιόριστες δαπάνες, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg που βασίζονται στο έγγραφο του προϋπολογισμού. Συνολικά, οι δαπάνες προβλέπονται σε 29 τρισ. ρούβλια.

Το Ελεγκτικό Επιμελητήριο της Ρωσίας, ένα όργανο παρακολούθησης του κρατικού προϋπολογισμού, έχει εκτιμήσει ότι οι δαπάνες για “απόρρητες” ανάγκες κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους αντιπροσώπευαν κάτι λιγότερο από το 19%.

Το μερίδιο των μυστικών αναγκών του προϋπολογισμού είχε προηγουμένως κορυφωθεί σε ποσοστό άνω του 21% το 2015 και ήταν σε ιστορικό χαμηλό 14,9% πέρυσι, σύμφωνα με τη ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti.

Για όλες τις δαπάνες που δεν αναλύονται, η μετατόπιση των προτεραιοτήτων είναι σαφείς στο νέο σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο προσθέτει πολύ περισσότερες δαπάνες για τον στρατό που μεγεθύνεται επίσης.

Εάν εγκριθεί, οι δαπάνες για την άμυνα το επόμενο έτος θα είναι πάνω από 43% υψηλότερες από ό,τι είχε αρχικά υποτεθεί.

Το δημοσιονομικό σχέδιο πρέπει να εγκριθεί και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου και στη συνέχεια να υπογραφεί από τον πρόεδρο για να γίνει νόμος.

Όλες οι μυστικές δαπάνες θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια μιας κλειστής ακρόασης στην επιτροπή, σύμφωνα με τον Σιλουάνοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο προϋπολογισμός θα πρέπει πιθανότατα να συμπεριλάβει και το κόστος της ενσωμάτωσης των τεσσάρων περιοχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.