ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Βουλγαρία: Συνεχίζεται η πολιτική κρίση – Οι Σοσιαλιστές δεν σχηματίζουν κυβέρνηση

Βουλγαρία: Συνεχίζεται η πολιτική κρίση – Οι Σοσιαλιστές δεν σχηματίζουν κυβέρνηση

Προς νέες βουλευτικές εκλογές, τις τρίτες για φέτος, οδεύει η Βουλγαρία, αφού οι Σοσιαλιστές έγιναν το τρίτο κόμμα που δεν καταφέρνει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα εγκατέλειψε τα σχέδιά του για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνασπισμού αφού οι πιθανοί σύμμαχοί του, το αντισυστημικό κόμμα ITN και δύο μικρότερα κόμματα αρνήθηκαν να το στηρίξουν. Το κόμμα θα επιστρέψει την εντολή στον πρόεδρο της χώρας στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Κάναμε το καλύτερο και απευθύναμε έκκληση για λογική και υπευθυνότητα, όμως δεν λειτούργησε», είπε η ηγέτιδα του κόμματος, η Κορνέλια Νίνοβα.

Ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ θα πρέπει τώρα να διαλύσει το κοινοβούλιο που εξελέγη τον Ιούλιο, να διορίσει μια νέα προσωρινή κυβέρνηση και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εντός των επόμενων δύο μηνών. Οι νέες βουλευτικές εκλογές θα μπορούσαν να οριστούν για τις 7 Νοεμβρίου ή να συμπέσουν με έναν από τους δύο γύρους των προεδρικών, στις 14 ή τις 21 Νοεμβρίου.

Η παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα δυσκολεύει την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη Βουλγαρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από το Σοσιαλιστικό κόμμα, τόσο το ITN, το οποίο κέρδισε με οριακή διαφορά τις εκλογές του Ιουλίου, όσο και το κεντροδεξιό GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ δεν κατάφεραν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.