ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Σκόπια: Το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών

Σκόπια: Το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ φέρεται να υφίσταται σημαντικές απώλειες στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στα Σκόπια, που διεξήχθη χθες, ενώ ενισχυμένο εμφανίζεται το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE.

Οι δημοτικές εκλογές διεξήχθησαν για την ανάδειξη δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων σε 80 δήμους της χώρας και στον μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων. Στις περιπτώσεις που κανείς υποψήφιος δεν κατορθώσει να αποσπάσει από τον πρώτο γύρο ποσοστό άνω του 50%, θα οργανωθεί δεύτερος γύρος, την 31η Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή των δύο επικρατέστερων υποψηφίων του πρώτου γύρου.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή, το VMRO-DPMNE επικρατεί σε σειρά μεγάλων δήμων της χώρας, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η μάχη για τον μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων θα κριθεί στον δεύτερο γύρο.

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» του κόμματός του. Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το κόμμα του θα επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Τα ανεπίσημα τελικά αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.