Τη στιγμή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Χειμάρρας, με θέμα την «ανάπλαση» της πόλης, δηλαδή το σχέδιο καταπάτησης και υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών, εκατοντάδες Χειμαρριωτών εισέβαλαν στο χώρο, διακόπτοντας την όλη συζήτηση που άλλο σκοπό δεν έχει, παρά τον περαιτέρω τραυματισμό της Ελληνικής μειονότητας.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν προγραμματισμένη να γίνει το πρωί της Παρασκευής 25 Αυγούστου στις 11.00 τοπική ώρα.

Το δημοτικό συμβούλιο υπό την προεδρία του εξωμότη και ατιμασμένου δημάρχου Χειμάρρας Γιώργου Γκόρου, που η Ελληνική Δημοκρατία αφαίρεσε την υπηκοότητα, συναντήθηκε σε ένα εστιατόριο της Χειμάρρας, στο «Πόρτο Παλέρμο», που βρίσκεται απέναντι από το κάστρο του Αλή Πασά.

200 Χειμαρριώτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το εστιατόριο και περίμεναν να εισέλθουν στη συνεδρίαση, επειδή τους είχαν πει ότι θα ήταν «ανοιχτή», για να πουν τις απόψεις τους.

Τελευταία στιγμή όμως ο εξωμότης και ατιμασμένος Γιώργος Γκόρος αποφάσισε να καλέσει τη Δημοτική Αστυνομία και να μην επιτρέψει στους κατοίκους να εισέλθουν.

Τότε οι Χειμαρριώτες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και μπήκαν με φωνές και διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνεδρίαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γιώργος Γκόρος άφωνος και φοβισμένος είχε φωνάξει γύρω του δημοτικούς αστυνομικούς να τον προσέχουν, ενώ οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, ταραγμένοι από την αντίδραση του λαού, παρέμεναν σιωπηλοί.