ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Γιατί ο Ζάεφ θέλει την φυλάκιση του Ν.Γκρουέφσκι: Μήνυμα σε VMRO & Ιβανόφ για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών

Γιατί ο Ζάεφ θέλει την φυλάκιση του Ν.Γκρουέφσκι: Μήνυμα σε VMRO & Ιβανόφ για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών

Λίγο πριν εγκριθούν οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια οι οποίες θα επισημοποιήσουν την καταστρεπτική για τον Ελληνισμό Συμφωνία των Πρεσπών, οι Αρχές της γειτονικής χώρας αναζητούν τον πρώην πρωθυπουργό Ν.Γκρουέφσκι για να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στις φυλακές όπου θα εκτίσει 2ετή φυλάκιση.

Το timing το οποίο επιλέχθηκε για να συλληφθεί ο Γκρουέφσκι είναι ενδεικτικό του υπόγειου πολέμου που υπάρχει ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ για την επικράτησή τους στο μικρό κρατίδιο ενώ αποτελεί ηχηρό μήνυμα στον Σκοπιανό πρόεδρο Ιβανόφ ότι θα ακολουθήσει και αυτός μόλις τελειώσει η συνταγματική του θητεία. Άλλωστε έτσι λειτουργούν πλέον οι «δημοκρατίες».

Οι Αμερικανοί θέλουν πάση θυσία να εγκριθεί η Συμφωνία και τα Σκόπια να ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ώστε να αποσπαστούν από την ρωσική επιρροή.

Θέλουν να γίνει αυτό με το όνομα «Μακεδονία» και με αναγνώριση της «μακεδονικής» εθνότητας, γλώσσας και ταυτότητας ώστε να είναι δυνατόν να εκβιάζεται στο μέλλον και η Ελλάδα εάν ποτέ ο γνωστός για τα αντιαμερικανικά του αισθήματα λαός της, οδηγήσει στην επικράτηση ενός διαφορετικού πολιτικού συστήματος.

Κάτι που το είχε θίξει και ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης

Μία ημέρα αφότου η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής των Σκοπίων ενέκρινε την τέταρτη και τελευταία τροπολογία του Συντάγματος στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του πρώην πανίσχυρου άνδρα της χώρας Νίκολα Γκρουέφκσι.

Έτσι λοιπόν ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η αστυνομία των Σκοπίων για τον εντοπισμό του πρώην πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν από την Παρασκευή.

Οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας μπήκαν χθες, στο διαμέρισμα του Γκρούεφσκι, παραβιάζοντας την εξώθυρα, αλλά μέσα δεν βρήκαν κανέναν.

Ο πρώην πρωθυπουργός διέφυγε και δεν είναι γνωστό που κρύβεται, προκειμένου να αποφύγει να εκτίσει την ποινή φυλάκισης δύο ετών που του έχει επιβληθεί από το Ειδικό Δικαστήριο που ερευνά τη διαφθορά κατά την διακυβέρνηση της χώρας από τον Γκρούεφσκι.

Από νωρίς το απόγευμα, χθες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τα γραφεία της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE και ερευνούσαν σχολαστικά όλα τα οχήματα που έβγαιναν από το υπόγειο γκαράζ του κομματικού μεγάρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι αργά το βράδυ, δεν είχε εκδοθεί άδεια από την Εισαγγελία να μπούνε στο γραφεία του VMRO-DPMNE για έρευνα.

Μπλόκα έχουν στηθεί τόσο στα Σκόπια όσο και στις εθνικές οδούς και γίνονται έλεγχοι στις μεθοριακές εξόδους της χώρας.

Φυσικά όλα αυτά έγιναν για να σταλθεί ένα μήνυμα στην αντιπολίτευση να κάτσει ήσυχα ενόψει της οριστικής έγκρισης των συνταγματικών αλλαγών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.