ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Ζ.Ζάεφ «αδειάζει» και πάλι τον Κ.Μητσοτάκη: «Δεν μπορείτε να αποφασίζετε εσείς για το σήμα των μακεδονικών προϊόντων»

Ο Ζ.Ζάεφ «αδειάζει» και πάλι τον Κ.Μητσοτάκη: «Δεν μπορείτε να αποφασίζετε εσείς για το σήμα των μακεδονικών προϊόντων»

Μετά τη διαρροή του σκοπιανού ΥΠΕΞ και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της για το σήμα των μακεδονικών προϊόντων αλλά αυτό θα το κάνει η Διεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα ολοκληρώσει το έργο της σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα σε ένα κρεσέντο αλυτρωτισμού χαρακτήρισε τη Μακεδονία ως «ιστορική περιοχή» η οποία «είναι χωρισμένη σε διαφορετικά κράτη» και πρότεινε μία επωνυμία για όλα τα προϊόντα που προέρχονται από την περιοχή της «Μακεδονίας».

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να θέσει τα συνθήματά του στην επωνυμία, όπως στη σύνοδο κορυφής της Θεσσαλονίκης ή στην Ενωση Βιομηχάνων ή σε κάτι παρόμοιο» ανέφερε ο Ζάεφ, όπως μεταδίδει το echedoros-a.gr, επικαλούμενο την ιστοσελίδα mkd.mk των Σκοπίων

Σχολιάζοντας το σύνθημα «Macedonia TheGReat», το οποίο προωθήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τα ελληνικά προϊόντα που προέρχονται «από την ελληνική περιοχή της Μακεδονίας», σημειώνεται στην ιστοσελίδα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τόνισε ότι «τόσο η Συμφωνία των Πρεσπών όσο και τα διεθνή πρότυπα δείχνουν σαφώς πώς επιλύονται τέτοια ζητήματα».

«Εχουμε ενσωματώσει αυτό το θέμα στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προβλέπει τη σύσταση διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων που πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της για να επιλυθεί οριστικά και μόνιμα το ‘ branding’ των προϊόντων που προέρχονται από τη Μακεδονία, χωρίς να γίνεται σύγχυση» πρόσθεσε ο Ζάεφ

Ο ίδιος πιστεύει ότι «η εξεύρεση βιώσιμης λύσης σε αυτό το πρόβλημα θα αποτελέσει άλλη μία γέφυρα μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας στην οικοδόμηση φιλίας, στρατηγικής εταιρικής σχέσης και επιτυχίας για την περιοχή».

Διευκρινίζει ότι «σαφώς, η αυτόνομη επισήμανση του δικού της εμβλήματος μιας περιοχής δεν είναι αντίθετη με τη Συνθήκη των Πρεσπών, αλλά είναι απαραίτητο να καθοριστούν βιώσιμες νομικές λύσεις μέσω της διεθνούς επιτροπής».

Το «Made in Macedonia»

«Σήμερα είναι εδώ μαζί μας το “Made in Macedonia” και στο πνεύμα της Συμφωνίας πρέπει να το επιλύσουμε. Αν κάποιος με ρωτούσε, έχουμε μια θαυμάσια ιστορική περιοχή της Μακεδονίας. Γιατί όχι η Μακεδονία για όλους;

Εχουμε, ήδη, οριοθετήσει γεωγραφικό προσδιορισμό, εμείς πραγματικά είμαστε το βόρειο τμήμα αυτού του ιστορικού τμήματος της περιοχής της Μακεδονίας, άλλο βρίσκεται στο νότο, άλλο στο ανατολικό τμήμα της περιοχής, βέβαια όλα είναι ενσωματωμένα σε ξεχωριστά κράτη.

Μπορούμε με λύσεις στα θέματα αυτά να οικοδομήσουμε την ενότητα και τη συνοχή και ότι είναι πιο σεβαστό στον δυτικό κόσμο», υπογράμμισε ο Ζάεφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το Φόρουμ των Γυναικών του κυβερνώντος κόμματος SDMS.

Είναι πλέον φανερό πως η εθνική περιπέτεια που έβαλαν τη χώρα οι Τσίπρας-Κοτζιάς και συνεχίζει ο Κ.Μητστοτάκης τώρα αρχίζει, αφού η χώρα πλέον βρίσκεται «υπό ομηρεία» στις ορέξεις των Σκοπιανών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν πάση περιπτώσει εάν δεν αρέσει στον Ζόραν Ζάεφ η συμφωνία ή έχει παράπονα για τη μη τήρησή της από την Ελλάδα, ας την καταγγείλει τότε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.