Σερβία: Στα 1.908 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού – 284 το τελευταίο 24ωρο

Σερβία: Στα 1.908 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού – 284 το τελευταίο 24ωρο

Η Σερβία ανακοίνωσε 284 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 7 νεκρούς. Πλέον οι νεκροί ανέρχονται σε 51, ενώ τα κρούσματα σε 1.908.

Από τον συνολικό αριθμό των ασθενών, 1.082 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και στις προσωρινές νοσοκομειακές δομές. Διασωληνωμένοι είναι 98 ασθενείς και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σοβαρή.

Από χθες το μεσημέρι, στη Σερβία ισχύει γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας, που θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας, 6 Απριλίου. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό 60 στρατιώτες της 1ης Ταξιαρχίας πεζικού, που εδρεύει στην Βοϊβοντίνα. Οι συγκεκριμένοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στις συνοριακές διαβάσεις στα βόρεια της χώρας και ήταν υπεύθυνοι για την υποδοχή και τον έλεγχο των επαναπατρισθέντων πολιτών της Σερβίας.

Ο κορωνοϊός έπληξε το υπουργείο Παιδείας, όπου βρέθηκαν θετικοί ένας σύμβουλος του υπουργού και δύο υπάλληλοι.

Η επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι η επόμενη εστία κρίσης της επιδημίας θα είναι το Νόβι Πάζαρ, στη νοτιοδυτική Σερβία, όπου άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων. Σε αυτήν την περιοχή, πριν από δύο εβδομάδες, επέστρεψαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες που εργάζονταν στο εξωτερικό και δεν τηρούνταν τα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αύριο, το Νόβι Πάζαρ θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Το υπουργείο Υγείας έστειλε στο νοσοκομείο του Νόβι Πάζαρ 10 κλινικούς αναπνευστήρες και πέντε φορητούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.