ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αλβανία: Έκλεισαν οι κάλπες – Η πρόβλεψη του Έντι Ράμα

Σημειώθηκε το χαμηλότερο ποσοστό προσέλευσης από το 1992

Αλβανία: Έκλεισαν οι κάλπες – Η πρόβλεψη του Έντι Ράμα

Έκλεισαν στις 19:00 τοπική ώρα οι κάλπες για τους 61 δήμους στην Αλβανία, χωρίς επεισόδια κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

Σημειώθηκε χαμηλό ποσοστό συμμετοχής που κυμαίνεται γύρω στο 38% και αποτελεί τη χαμηλότερη προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες των εννέα δημοτικών εκλογών στη χώρα, από το 1992.

Με την επίσημη ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας και την έναρξη της διαδικασίας καταμέτρησης, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δημοσίευσε τη δική του πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Έντι Ράμα προβλέπει ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του θα διεκδικήσει τη νίκη σε περισσότερους από 50 δήμους, ενώ η αντιπολίτευση θα λάβει από 0 έως 11 δήμους.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τον εκλογικό νόμο ο Φρέντι Μπελέρης δεν μπορούσε να ψηφίσει, ωστόσο το όνομά του υπήρχε στο ψηφοδέλτιο και μπορούσε να ψηφιστεί.

Να σημειωθεί ότι στα αλβανικά εκλογικά δεδομένα για πρώτη φορά συμβαίνει δύο μέρες πριν τις κάλπες να συλλαμβάνεται ένας υποψήφιος δήμαρχος κι αυτός να είναι Έλληνας μειονοτικός, τον οποίο εκτός από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την ΟΜΟΝΟΙΑ, στηρίζει το αντιπολιτευόμενο κόμμα του Σαλί Μπερίσα και εκείνο του τέως προέδρου Ιλίρ Μέτα.

Οι κάλπες στην Αλβανία άνοιξαν στις 7 π.μ. τοπική η ώρα για να προσέλθουν 3.600.000 Αλβανοί και να ψηφίσουν για την εκλογή 61 δημάρχων και των αντίστοιχων δημοτικών συμβουλίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι 144 και ανήκουν σε 44 κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων. Πάνω από 6.00 άνδρες της αστυνομίας αναπτύχθηκαν για την τήρηση της τάξης κατά την εκλογική διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.