ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλβανία: Η δημοσιογράφος Α.Μέτα απαντά στον Ε.Ράμα μετά το σπρώξιμο – «Δεν με αγγίζουν οι προσβολές του»

«Ο πρωθυπουργός έκανε μια άσχημη κίνηση προς το πρόσωπό μου παραβιάζοντας κάθε επαγγελματική ηθική»

Αλβανία: Η δημοσιογράφος Α.Μέτα απαντά στον Ε.Ράμα μετά το σπρώξιμο – «Δεν με αγγίζουν οι προσβολές του»

Η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα με ανάρτησή της σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο απάντησε στον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος άπλωσε το χέρι του και την έσπρωξε αγνοώντας τις ερωτήσεις της σε συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στα Τϊρανα.

Στην ανάρτηση της γράφει για τον Έντι Ράμα ότι «δεν με φοβίζει» και ότι «δεν με αγγίζουν οι προσβολές του».

«Ο πρωθυπουργός παραβίασε κάθε επαγγελματική ηθική»

Στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Προσπαθώντας να αποφύγει την απάντηση, ο πρωθυπουργός έκανε μια άσχημη κίνηση προς το πρόσωπό μου παραβιάζοντας κάθε επαγγελματική ηθική. Είναι μια πράξη που δεν με φοβίζει, όπως και οι προσβολές του δεν με αγγίζουν, γιατί έχω το θάρρος να τον ρωτήσω, καθώς ποτέ δεν κάνω παζάρια με το επάγγελμά μου και θεωρώ ιερή την αξιοπρέπεια» γράφει η Μέτα στην ανάρτησή της, την οποία συνοδεύει με το βίντεο από την απρεπή κίνηση του Ράμα.

«Ο Έντι Ράμα συνειδητοποίησε σήμερα περισσότερο από ποτέ, ότι κάνω τις ερωτήσεις μου χωρίς να επηρεάζομαι από κανέναν, καθώς πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν προς το συμφέρον της κοινής γνώμης και της χώρας, την οποία εκείνος πιστεύει ότι μπορεί να μοιράσει ως οικογενειακή περιουσία, κάνοντας τα στραβά μάτια σε ολιγάρχες – εγχώριους και ξένους. Λυπάμαι πολύ που σήμερα κατέληξα να γίνω η είδηση εγώ και όχι οι ερωτήσεις μου, για τις οποίες αναζήτησα απεγνωσμένα απαντήσεις» κατέληξε στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος από την Αλβανία.

Πώς αντέδρασαν οι οργανώσεις και η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων

Ανακοίνωση για το σπρώξιμο του Έντι Ράμα εξέδωσε η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων τονίζοντας ότι «η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου».

Από την πλευρά της η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», κατήγγειλε και αυτή την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.