ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γιος Φ.Μπελέρη για πρόταση Αλβανού εισαγγελέα: «Δείγμα γραφής για το τι σχεδιάζει ο Ε.Ράμα εις βάρος των Ελλήνων»

Ο εισαγγελέας ζήτησε για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών

Γιος Φ.Μπελέρη για πρόταση Αλβανού εισαγγελέα: «Δείγμα γραφής για το τι σχεδιάζει ο Ε.Ράμα εις βάρος των Ελλήνων»

Ο γιος του Φρέντι Μπελέτη, Πέτρος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (15/2) σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε πως η πρόταση του Αλβανού εισαγγελέα στη δίκη για τον πατέρα του αποτελεί δείγμα γραφής για το τι σχεδιάζει η αλβανική κυβέρνηση εις βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας και της αλβανικής μειονότητας.

«Η πρόταση έγινε χωρίς στοιχεία και ενδείξεις, Είναι πρωτόγνωρο αυτό. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Δικαιοσύνη ελέγχεται στην Αλβανία και ότι είναι μια πολιτική δίκη» είπε ο Πέτρος Μπελέρης.

Όπως κατήγγειλε «για να συλληφθεί και να παραμείνει προφυλακισμένος ο πατέρας μου χρησιμοποιήθηκε ένα πλαστό ποινικό μητρώο που ανακάλυψε ένας εισαγγελέας. Λίγο πριν τις εκλογές που κέρδισε το μητρώο του και όποτε ζητήθηκε στη δίκη ήταν καθαρό, μόνο την ημέρα που έπρεπε να συλληφθεί βρέθηκε λερωμένο».

Ερωτηθείς  για την ψυχολογία του Φρέντι Μπελέρη, ο γιος του απάντησε ότι «είναι στον στόχο του ταγμένος και περιμένει με υπομονη να περάσει αυτό που περνάμε. Είναι αποφασισμένος, για αυτό κερδίσαμε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της μειονότητας στην Αλβανία».

Η πρόταση του εισαγγελέα για τον Φρέντι Μπελέρη

Την καταδίκη σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών ζήτησε ο εισαγγελέας για τον Φρέντι Μπελέρη.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς, προτείνοντας ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών. Όπως ανέφερε, το αδίκημα της εκλογικής διαφθοράς τιμωρείται από 1 έως 5 χρόνια, οπότε η εισαγγελική πρόταση κινείται σε ένα μέσο διάστημα.

Για τον Παντελή Κοκαβέση, συνεργάτη του Μπελέρη, ο εισαγγελέας πρότεινε δύο χρόνια φυλάκισης ενώ και για τους δύο ζητήθηκε η υποχρεωτική καταβολή δικαστικών εξόδων, ύψους 166.000 λεκ (περίπου 1.600 ευρώ).

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη στο ειδικό δικαστήριο SPAK, θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου, με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με καταδικάζετε σε μια πολιτική φυλακή. Δεν με αφήνετε να ορκιστώ και να είμαι κοντά στον λαό της Χειμάρρας. Κάποιοι έχουν πλαστογραφήσει στοιχεία και με εμφανίζουν κατηγορούμενο» είπε ο κ. Μπελέρη, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.