ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η ΕΕ ζήτησε από την Σερβία να αναγνωρίσει το Κόσοβο και να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία – Το «όχι» του Βελιγραδίου

Οι Βρυξέλλες το θεωρούν απαραίτητο για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Η ΕΕ ζήτησε από την Σερβία να αναγνωρίσει το Κόσοβο και να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία – Το «όχι» του Βελιγραδίου

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι δεν θα εξετάσει καν το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την αναγνώριση του Κοσόβου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα διακήρυξη στην οποία αναφέρεται ότι στο τέλος των διαπραγματεύσεων «η Σερβία και το Κόσοβο αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων με βάση την αμοιβαία αναγνώριση».

Είναι η πρώτη φορά που σε επίσημο έγγραφο της ΕΕ ζητείται από τη Σερβία να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

«Η Σερβία, όμορφα, αξιοπρεπώς και με ευγενικό τρόπο λέει, όχι. Ούτε καν έχουμε πρόθεση να εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο» απάντησε ο Βούτσιτς.

Στην διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γίνεται επίσης αναφορά στην στάση του Βελιγραδίου απέναντι στην Μόσχα.

Η Σερβία καλείται να εναρμονιστεί με την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της ΕΕ και να επιβάλει άμεσα κυρώσεις στην Ρωσία. Το θέμα αυτό μάλιστα ορίζεται ως κριτήριο για την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς επανέλαβε ότι η πολιτική ηγεσία παραμένει αφοσιωμένη στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και επισήμανε ότι «όσο σημαντική είναι η ένταξη στην ΕΕ άλλο τόσο σημαντικό είναι να διατηρήσει η Σερβία το δικαίωμα και την ελευθερία να αποφασίζει με βάση τα εθνικά της συμφέροντα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.