Αυτό με το κόστος των FDI θα το δούμε πολύ σύντομα σε άλλη διάσταση...

Η Κροατία σταματά κάθε στρατιωτική σχέση με το Ισραήλ γιατί εξοπλίζει την Σερβία

Η δήλωση του προέδρου από το Ζάγκρεμπ

Η Κροατία σταματά κάθε στρατιωτική σχέση με το Ισραήλ γιατί εξοπλίζει την Σερβία

Νέες τριβές στα Βαλκάνια προκάλεσε ο πρόεδρος της Κροατίας Zoran Milanovic ο οποίος ανακοίνωσε την πλήρη διακοπή κάθε στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

Κατηγόρησε ανοιχτά το Ισραήλ ότι εξοπλίζει μαζικά τη Σερβία ενσωματώνει οπλικά συστήματα για λογαριασμό της και συμβάλλει στην ταχεία στρατιωτική της αναβάθμιση — κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, συνιστά άμεση απειλή για την ασφάλεια της Κροατίας.

Η φράση του Milanovic ήταν σαφής και χωρίς περιστροφές: «Η Σερβία αγοράζει όπλα σε μαζική κλίμακα — και ποιος ενσωματώνει όλα αυτά τα συστήματα; Το Ισραήλ.

Η ισραηλινή στρατιωτική βιομηχανία και οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας!»

Με αυτή τη δήλωση, η Κροατία παγώνει κάθε εξοπλιστική συμφωνία, εκπαίδευση ή τεχνολογική συνεργασία με το Ισραήλ, παρουσιάζοντας την κίνηση ως πράξη εθνικής αυτοάμυνας.

Ο Milanovic υιοθετεί ανοιχτά μια γραμμή «Πρώτα η Κροατία», υποστηρίζοντας ότι η χώρα του δεν μπορεί να διατηρεί στρατιωτικές σχέσεις με κράτος που — όπως ισχυρίζεται — συμβάλλει στον εξοπλισμό ενός «εχθρικού» γείτονα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.