Η προγραμματισμένη ομιλία του δεν πραγματοποιήθηκε

Ο χάρτης της Ε.Ε. και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, χωρίς να περιέχει την Τουρκία, στο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών εξόργισε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που αποχώρησε από το πάνελ ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αποχώρησε, αφού η χώρα του δεν συμπεριλαμβανόταν στο λογότυπο/χάρτη της διοργάνωσης που συνεχίζεται για 2η ημέρα σήμερα.

Μάλιστα η προγραμματισμένη -για χθες- ομιλία του, δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο παρέμεινε στην πόλη όπου είχε επαφές με Βαλκάνιους ομολόγους του.

Το διήμερο διεθνές συνέδριο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών, διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, με τίτλο «Χτίζοντας το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων στη σύγχρονη αρχιτεκτονική ασφάλειας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Φόρουμ ασχολείται με τα πιο πιεστικά ζητήματα ασφάλειας, πολιτικά και οικονομικά που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας στη συνολική διεθνή, πολιτική, ασφάλεια, οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.