ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Σκόπια: Χάνει μια έδρα το DUI το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα

Την έδρα που απώλεσε το DUI κερδίζει ο συνασπισμός τεσσάρων αντιπολιτευόμενων αλβανικών κομμάτων με την επωνυμία «Αξίζει»

Σκόπια: Χάνει μια έδρα το DUI το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα

Μία έδρα στις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές σε επτά εκλογικά τμήματα της χώρας που διεξήχθησαν χθες Τετάρτη έχασε το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στα Σκόπια, το DUI του οποίου ηγείται ο Αλί Αχμέτι.

Την έδρα που απώλεσε το DUI κερδίζει ο συνασπισμός τεσσάρων αντιπολιτευόμενων αλβανικών κομμάτων με την επωνυμία «Αξίζει», γνωστοποίησε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή των Σκοπίων.

Η επαναληπτική ψηφοφορία σε επτά εκλογικά τμήματα διεξήχθη ύστερα από σχετική απόφαση του εκλογοδικείου της χώρας, λόγω παρατυπιών που σημειώθηκαν σε αυτά στις βουλευτικές εκλογές της 8ης Μαΐου.

Πλέον, μετά την επαναληπτική ψηφοφορία, το DUI έχει 18 έδρες (όσες και το απερχόμενο κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα -SDSM-), ενώ ο συνασπισμός «Aξίζει» κερδίζει μία έδρα και φθάνει τις 14.

Το δεξιό VMRO-DPMNE παραμένει στις 58 έδρες, ενώ από έξι έδρες έχουν εξασφαλίσει το εθνικιστικό κόμμα «Αριστερά» και το νεοσύστατο κόμμα «Ξέρω» του δημάρχου του Κουμάνοβο, Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι.

Η Βουλή των Σκοπίων απαρτίζεται από 120 έδρες.

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον αλβανικό συνασπισμό «Αξίζει» για τον σχηματισμό κυβέρνησης, κάτι που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις του DUI, το οποίο υποστηρίζει ότι ως πρώτο, μεταξύ των αλβανικών κομμάτων, πρέπει αυτό να συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση και όχι ο αντιπολιτευόμενος αλβανικός συνασπισμός. Σε όλες τις κυβερνήσεις της Βόρειας Μακεδονίας συμμετέχει πάντοτε ένα αλβανικό κόμμα, μεταξύ άλλων και για τη διατήρηση των εύθραυστων διεθνοτικών ισορροπιών στη χώρα. Οι Αλβανοί αποτελούν το 25% του πληθυσμού της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το DUI, το οποίο τα τελευταία 20 χρόνια συμμετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις συνασπισμού της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.