ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τριπλασιάζονται οι συνοριοφύλακες στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα

Θα φτάσει τα 600 άτομα

Τριπλασιάζονται οι συνοριοφύλακες στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα

Η Frontex, ο οργανισμός προστασίας των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τριπλασιάζει τον αριθμό συνοριοφυλάκων στη Βουλγαρία ενάντια στις παράνομες διελεύσεις από την Τουρκία στην ΕΕ, γράφουν σήμερα τα τουρκικά media.

Η αύξηση του προσωπικού συμπίπτει με μια περίοδο κατά την οποία η Βουλγαρία προετοιμάζεται για μερική ένταξη στη ζώνη Σένγκεν, με την προοπτική να υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το εν λόγω βήμα περιλαμβάνει την κατάργηση του ελέγχου διαβατηρίων για όσους ταξιδεύουν μεταξύ Βουλγαρίας και Χώρου Σένγκεν αεροπορικώς και δια θαλάσσης από τις 31 Μαρτίου.

Ωστόσο, οι έλεγχοι στα σύνορα για χερσαία ταξίδια θα συνεχιστούν.

Ο διευθυντής της Frontex,  Hans Leijtens, ο οποίος επισκέφτηκε το σημείο που περιβάλλεται από συρματοπλέγματα στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας, είπε στη δήλωσή του ότι με την αύξηση των συνοριοφυλάκων, ο αριθμός τους θα φθάσει περί τους 600 στη Βουλγαρία.

«Η Βουλγαρία είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος. Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα χωρίς τη Βουλγαρία», όπως είπε.

Η Βουλγαρία έγινε μέλος της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου 2007.

Ο Frontex ανακοίνωσε ότι πέρυσι καταγράφηκαν 380 χιλιάδες παράτυπες διελεύσεις σε όλα τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ήταν ο υψηλότερος αριθμός από το 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπηρεσία προστασίας των συνόρων της ΕΕ, Frontex, η οποία έρχεται συχνά στο προσκήνιο με κατηγορίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω μεταχείρισης παράτυπων μεταναστών, έχει την έδρα της στη Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.