ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Βοσνία: Άνοιξε γραφείο της Πρεσβείας της Ρωσίας στη Μπάνια Λούκα

Έτοιμη για οποιοδήποτε ενδεχόμενο αυτονόμησης των Σερβοβόσνιων η ρωσική διπλωματία

Βοσνία: Άνοιξε γραφείο της Πρεσβείας της Ρωσίας στη Μπάνια Λούκα

Αναστάτωση προκάλεσε στη Βοσνία το άνοιγμα προξενικής αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μπάνια Λούκα.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αντιδρά έντονα, καθώς υπάρχει ξεκάθαρη ρωσική προεργασία για την αναγνώριση της επιδιωκόμενης αυτονομίας των Σερβοβόσνιων, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρατιωτικές εντάσεις στα Βαλκάνια.

Η κίνηση της Ρωσίας να ανοίξει γραφείο στην Μπάνια Λούκα, πρωτεύουσα των Σερβοβόσνιων, εκτός από την πρεσβεία τους στο Σεράγεβο, δείχνει την προετοιμασία της ρωσικής διπλωματίας για πιθανή αυτονομία.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ αντέδρασε επίσης στις αποφάσεις που ελήφθησαν στην «Πανσερβική Συνέλευση» σχετικά με την Ειρηνευτική Συμφωνία του Ντέιτον και το ανεξάρτητο κράτος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, υποστηρίζοντας ότι βασίζονται σε νομική παραπληροφόρηση και περιέχουν πολλά λάθη.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απάντησε, αναζητώντας απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε μια και μόνο ερώτηση.

«Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την κριτική από τους εταίρους μας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σεράγεβο. Είπα να κάνω μερικές ερωτήσεις. Όλοι έχετε ακούσει πολλές φορές στη Σερβία, τη Βοσνία και την περιοχή μια φράση που λέει «το πνεύμα της Συμφωνίας του Ντέιτον». , αλλά ότι είμαστε απλώς υπογράφοντες, αν και το «πνεύμα της υπογραφής» θα σήμαινε ακριβώς αυτό, δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με το πνεύμα ή τα πνεύματα, αλλά θα κάνω μερικές συγκεκριμένες ερωτήσεις στους εταίρους μας», ξεκίνησε ο Βούτσιτς πριν κάνει την δική του ερώτηση:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πρώτη μου ερώτηση είναι: Πώς, πού και από πότε λέει ότι η περιουσία ανήκει στις κεντρικές αρχές και όχι στις οντότητες; Συγκεκριμένα, το σημείο 3 του Παραρτήματος 4 της Συμφωνίας του Ντέιτον αναφέρει ότι όλες οι κρατικές λειτουργίες και εξουσίες που δεν ανήκουν ρητά στο κράτος θα ανήκουν στις οντότητες! Το άρθρο 3 απαριθμεί κρατικές αρμοδιότητες, οι οποίες δεν αναφέρουν πουθενά δημόσια περιουσία και δημόσια ιδιοκτησία. Εξηγήστε συγκεκριμένα πώς καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι η ιδιοκτησία ανήκει στις κεντρικές αρχές και όχι στις οντότητες; Και γιατί συμμετείχατε στην πρόκληση κρίσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη;» ρώτησε ο Βούτσιτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.