ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βουλγαρία: Διώχνουν τους Ουκρανούς από τα ξενοδοχεία λόγω σεζόν

Έχουν ανοίξει δύο κέντρα υποδοχής, αλλά οι άνθρωποι διαμαρτύρονται διότι σε αυτές δεν υπάρχει ζεστό νερό, ούτε τροφή για μικρά παιδιά

Βουλγαρία: Διώχνουν τους Ουκρανούς από τα ξενοδοχεία λόγω σεζόν

Χιλιάδες Ουκρανοί που είχαν φθάσει στη Βουλγαρία μετά την επέμβαση του στρατού της Ρωσίας στη χώρα τους μετακινούνται πλέον σε άλλες χώρες, εν μέσω διένεξης για το πού θα φιλοξενούνται.

Αρχικά, η Σόφια είχε πάρει την απόφαση μεγάλο μέρος των Ουκρανών να στεγαστεί σε παραθαλάσσια ξενοδοχεία, κατά μήκος των βουλγαρικών ακτών στη Μαύρη Θάλασσα.

Όμως, με την έλευση της τουριστικής περιόδου, οι βουλγαρικές αρχές πήραν την απόφαση να μετακινηθούν σε άλλες δομές.

Πολλοί αποδοκίμασαν την απόφαση να μετακινηθούν, εξηγώντας πως φοβούνται ότι θα πάψουν να τους προσφέρονται βασικές υπηρεσίες, και αποφάσισαν να πάνε σε άλλα κράτη. Πολλοί πήραν λεωφορεία για τη Ρουμανία, από όπου ελπίζουν να πάνε σε άλλες χώρες, κυρίως στη δυτική Ευρώπη.

Χθες Πέμπτη, οι αρχές στη Σόφια καταμετρούσαν 80.600 πρόσφυγες. Ο αριθμός τους μειώθηκε θεαματικά από τη Δευτέρα, όταν γινόταν λόγος για περίπου 90.000.

Η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης Καλίνα Κονσταντίνοβα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους ουκρανούς πρόσφυγες για τα προβλήματα που προκάλεσε η αλλαγή της πολιτικής ως προς την υποδοχή τους.

Πάντως δεν σκοπεύουν όλοι οι πρόσφυγες να φύγουν από τη Βουλγαρία. Όσοι δεν έχουν βρει κάπου να μείνουν ή κάποιον να τους φιλοξενήσει ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και μετακινούνται στην ενδοχώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουν ανοίξει δύο κέντρα υποδοχής, αλλά οι άνθρωποι που πήγαν σε αυτά διαμαρτύρονται διότι στις δομές αυτές δεν υπάρχει ζεστό νερό, ούτε τροφή για μικρά παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.