ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βαρκελώνη: Το νέο trend του TikTok έξω από την Σαγράδα Φαμίλια που έχει γίνει επικίνδυνο (βίντεο)

Η Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη προσελκύει έως και 4,7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως

Βαρκελώνη: Το νέο trend του TikTok έξω από την Σαγράδα Φαμίλια που έχει γίνει επικίνδυνο (βίντεο)

Όταν επισκεπτόμαστε μια νέα χώρα με διάσημα αξιοθέατα, είναι φυσικό να θέλουμε να απαθανατίσουμε την στιγμή αυτή.

Ωστόσο, στους τουρίστες της Ισπανίας έχει απαγορευτεί να τραβήξουν φωτογραφίες έξω από τη Σαγράδα Φαμίλια, αφού μια επικίνδυνη τάση έγινε viral στο διαδίκτυο.

Η Sagrada Familia στη Βαρκελώνη προσελκύει έως και 4,7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και ήταν η πρώτη που έλαβε 100.000 διαδικτυακές κριτικές στο TripAdvisor το 2017. Ωστόσο, μια νέα τάση στο TikTok έχει δει τους παραθεριστές να βγάζουν selfies και βίντεο έξω από το ισπανικό ορόσημο καθώς βγαίνουν από το μετρό με κινούμενες κυλιόμενες σκάλες.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφίσες που απαγορεύουν στους επισκέπτες να τραβούν βίντεο ή φωτογραφίες στις κινούμενες κυλιόμενες σκάλες έχουν εμφανιστεί γύρω από το αξιοθέατο, αφού η τάση των φωτογραφιών έγινε viral στο TikTok. Η αφίσα έγραφε: «Κίνδυνος εγκλωβισμού: Μην τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο ενώ κινείστε στην κυλιόμενη σκάλα».

Ο TikToker Gracie, ο οποίος είναι γνωστός ως thisgirlygracie στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευσε ένα βίντεο μετά την παρουσίαση των αφισών. Στο βίντεο, το οποίο είχε 75.000 προβολές στο TikTok, η Gracie αποκάλυψε ότι ένας «άνθρωπος» έλεγε στους παραθεριστές να τράβηξουν ένα βίντεο στην κυλιόμενη σκάλα, μεταδίδει η THE SUN.

Οι εργασίες κατασκευής στη Sagrada Familia πρόκειται να ολοκληρωθούν το 2026 – περισσότερα από 140 χρόνια αφότου ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1882. Ο Esteve Camps, πρόεδρος της οργάνωσης πίσω από την κατασκευή της εκκλησίας είπε: «Έχουμε τα χρήματα και τα υλικά για να τελειώσουμε την κύρια κατασκευή, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού πύργου που θα στέψει τη Sagrada Familia ως το ψηλότερο κτίριο στη Βαρκελώνη».

@gabriellechristensen I guess tiktok put an end to this trend😆 #barcelona #sagradafamilia #fyp ♬ baddie background – Dersim 👅
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.