ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Βασιλιάς Κάρολος: Όλες οι λεπτομέρειες για την στέψη – Η λίστα των καλεσμένων, οι άμαξες και τα emoji (φωτο)

Την ημέρα της στέψης θα πραγματοποιηθούν δύο πομπές στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας

Βασιλιάς Κάρολος: Όλες οι λεπτομέρειες για την στέψη – Η λίστα των καλεσμένων, οι άμαξες και τα emoji (φωτο)

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες ενόψει της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο σε λιγότερο από ένα μήνα.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν την Κυριακή περισσότερες λεπτομέρειες ενόψει της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο σε λιγότερο από ένα μήνα. Ο νέος Βρετανός μονάρχης θα στεφθεί στο πλευρό της συζύγου του, Καμίλα, σε μια βαθιά θρησκευτική λειτουργία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 6ης Μαΐου.

Την ημέρα της στέψης θα πραγματοποιηθούν δύο πομπές στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας , η μία θα οδηγήσει στη στέψη του βασιλιά και μια μεγαλύτερη παρέλαση πίσω στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά την ιστορική λειτουργία, όπου ο μονάρχης και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα κάνουν μια εμφάνιση στο μπαλκόνι.

Εκτός από τις νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδρομές της πομπής, τις άμαξες και τα κοσμήματα στέψης, ένα νέο emoji έχει σχεδιαστεί για να σηματοδοτήσει τους εορτασμούς. Βασισμένο στο St Edward’s Crown, θα εμφανίζεται στο Twitter όταν χρησιμοποιούνται hashtags στέψης το Σαββατοκύριακο των διακοπών.

H επίσημη πομπή

Η πορεία που θα ακολουθήσει στις 6 Μαΐου με την άμαξά του ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η βασιλική οικογένεια, είναι πιο σύντομη από αυτή που έκανε η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ στη δική της στέψη το 1953. Ο λόγος είναι ότι θέλει να έχει μια πιο σεμνή διαδικασία, όπως ανέφερε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να επιβιβαστεί σε μία απο τις νεότερες άμαξες της Βασιλικής Συλλογής. Κατασκευάστηκε στην Αυστραλία και παραδόθηκε στην αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 2014, όταν χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα εγκαίνια του Κοινοβουλίου εκείνη τη χρονιά.

«Το εσωτερικό είναι όμορφα επενδυμένο με κίτρινο μετάξι νυχτολούλουδου, και επίσης ενσωματώνεται στο εσωτερικό, τα συγκεκριμένα ξύλα μας. Είναι ένας πραγματικός μικρόκοσμος της βρετανικής και παγκόσμιας ιστορίας. Υπάρχουν ξύλα από τις βασιλικές κατοικίες, από εξερευνήσεις και από άλλες χώρες και έθνη επίσης», λέει η Sally Goodsir, επιμελήτρια διακοσμητικών τεχνών του Royal Collection Trust.

Η πομπή θα φύγει από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και θα κατευθυνθεί προς το κέντρο συνοδευόμενη από τη συνοδεία του ιππικού The Sovereign’s Escort. Θα περάσει από το Admiralty Arch πριν στρίψει στο Whitehall και ταξιδέψει κατά μήκος της οδού Κοινοβουλίου και στο Αβαείο του Westminster, όπου η υπηρεσία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. (τοπική ώρα)

Βασιλική πομπή

Μετά τη λειτουργία, η πομπή της στέψης – η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε κλίμακα – θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή επιστροφής προς το παλάτι. Θα περιλαμβάνει «Ένοπλες Δυνάμεις από όλη την Κοινοπολιτεία και τα Βρετανικά Υπερπόντια Εδάφη, και όλες τις Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με τον Σωματοφύλακα του Sovereign και τους Watermen», σύμφωνα με το παλάτι.

Αυτή τη φορά, ο Κάρολος και η Καμίλα θα μεταφερθούν στο Gold State Coach, το οποίο χρησιμοποιείται σε κάθε στέψη από τον William IV το 1831.

«Έχει σχεδόν τέσσερα μέτρα ύψος και μήκος πάνω από επτά μέτρα. Ζυγίζει τέσσερις τόνους. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με ρυθμό βαδίσματος, κάτι που πραγματικά προσθέτει στη μεγαλοπρέπεια και την αρχοντιά αυτής της μεγάλης βασιλικής πομπής», λένε οι ειδικοί.

Το ιστορικό στέμμα και το emoji


Ο Κάρολος θα στεφθεί βασιλιάς με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, ενώ η Καμίλα θα στεφθεί βασίλισσα, όπως θα αποκαλείται στο εξής, με το τροποποιημένο στέμμα της Βασίλισσας Μαρίας, συζύγου του Γεωργίου Ε’.

Το στέμμα, που αποτελεί και την έμπνευση για το βασιλικό emoji, είναι από 2,2 κιλά καθαρό χρυσό με ρουμπίνια, αμέθυστο, ζαφείρια, τουρμαλίνες με μωβ βελούδο.

Είναι αυτό που είχε φορέσει η βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη στέψη της. Στο τέλος της τελετής στέψης, ο Κάρολος θα αλλάξει και θα φορέσει ένα πιο ελαφρύ βασιλικό στέμμα για την πομπή της επιστροφής στο παλάτι.

Για πρώτη φορά ετοιμάστηκε ειδικό emoji για τη στέψη, ενω την προηγούμενη φορά που είχε σχεδιαστεί ένα emoji ήταν για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο. Σε αυτό το emoji, η αγαπημένη ράτσα σκύλου της βασίλισσας, το κόργκι, απεικονίστηκε με ένα στέμμα στο κεφάλι.

H λίστα των καλεσμένων


Περισσότεροι από 850 εκπρόσωποι της κοινότητας και βασικοί εργαζόμενοι έχουν προσκληθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις ως αναγνώριση του φιλανθρωπικού τους έργου. Ο κατάλογος των προσκεκλημένων περιλαμβάνει 450 παραλήπτες των μεταλλίων της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, οι οποίοι θα αποτελούν μέρος των 2.000 ατόμων που θα βρίσκονται στο Αβαείο.

Προσκεκλημένοι είναι και 400 νέοι και νέες από οργανώσεις που επιλέχθηκαν από τον Κάρολο και την Καμίλα και οι οποίοι θα έχουν μια ειδική ιδιωτική θέαση της στέψης από την Εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας του Γουέστμινστερ.

Η περίτεχνα σχεδιασμένη πρόσκληση στέψης που αντικατοπτρίζει την αγάπη του Βασιλιά για τη φύση αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, με τους βασιλικούς παρατηρητές να σχολιάζουν μεταξύ άλλων τη χρήση του τίτλου «Βασίλισσα Καμίλα» για πρώτη φορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.