ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βασιλιάς Κάρολος: Τι περιέχει το λάδι που θα χρησιμοποιηθεί στη στέψη του – Ετοιμάστηκε πριν από 20 χρόνια

Αυτός που το ετοίμασε είναι τώρα φαρμακοποιός και πάστορας συνταξιούχος

Βασιλιάς Κάρολος: Τι περιέχει το λάδι που θα χρησιμοποιηθεί στη στέψη του – Ετοιμάστηκε πριν από 20 χρόνια

Πριν από 20 χρόνια παρασκευάστηκε κρυφά το λάδι που θα χρησιμοποιηθεί στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’, στο πίσω δωμάτιο ενός φαρμακείου σε μια μικρή πόλη στο κέντρο της Μεγάλης Βρετανίας, γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Αυτός που το ετοίμασε είναι φαρμακοποιός και πάστορας συνταξιούχος τώρα, δημιούργησε το μείγμα για αρκετούς μήνες ακολουθώντας μια συνταγή του 17ου αιώνα, μια επανερμηνεία της συνταγής από τη Βίβλο που δημιούργησε ο Μωυσής με μύρο, κανέλα και ελαιόλαδο.

Ο Mark Hutton, ηλικίας 66 ετών, είπε ότι έψαξε σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο για τα συστατικά που χρειάζονται για την παρασκευή του λαδιού. «Ξέρω ότι είναι μυστικό, αλλά για μένα να φτιάξω αυτό το λάδι στέψης, όχι μόνο ως φαρμακοποιός, αλλά και ως πρώην εκκλησιαστής, την ιστορία και το νόημά της, άξιζε τον κόπο», είπε.

Όταν ήταν έτοιμο, το λάδι σφραγίστηκε σε πλαστικά μπουκάλια και αποθηκεύτηκε στο κελάρι ενός παλιού φαρμακείου στο Λονδίνο. Οι προετοιμασίες για τη στέψη του βασιλιά βρίσκονται σε εξέλιξη. Απομένουν λιγότεροι από τρεις μήνες για την ιστορική ημέρα. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 6 Μαΐου.

Τα πάρτι στο δρόμο σε όλη τη χώρα θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 6ης Μαΐου, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, όπως και οι προηγούμενες στέψεις Βρετανών μοναρχών τα τελευταία 900 χρόνια. Θα ηγηθεί, σύμφωνα με την παράδοση, από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ, Τζάστιν Γουέλμπι, πνευματικό ηγέτη της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

«Η στέψη είναι μια επίσημη θρησκευτική λειτουργία καθώς και μια ευκαιρία γιορτής και μεγαλοπρέπειας», ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η τελετή «θα είναι προσανατολισμένη στο μέλλον, έχοντας ταυτόχρονα τις ρίζες της σε μακριές παραδόσεις και μεγαλοπρέπεια». Η σύζυγος του Καρόλου, Καμίλα, θα στεφθεί με τη σειρά του.

Ο Κάρολος Γ’ και η Καμίλα θα ταξιδέψουν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ σε μια τελετή που ονομάζεται «Η πομπή του βασιλιά».

Μετά την τελετή, θα επιστρέψουν στο Μπάκιγχαμ στο «Coronation Procession», στο οποίο θα συμμετάσχουν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να τελειώσει αυτή η πρώτη μέρα, ο βασιλιάς και η σύζυγος βασίλισσας, συνοδευόμενοι από μέλη της βασιλικής οικογένειας, θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ για να χαιρετίσουν το πλήθος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.