ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η μυστική επιστολή με άγνωστο περιεχόμενο που θα ανοιχτεί το 2085

Η επιστολή θα ανοιχτεί σε 62 χρόνια  

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η μυστική επιστολή με άγνωστο περιεχόμενο που θα ανοιχτεί το 2085

Η είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ έχει τις τελευταίες ημέρες σχεδόν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ του πλανήτη.

«Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» και οι Βρετανοί πενθούν για την αγαπημένη τους Ελισάβετ ενώ όπως φαίνεται τώρα, η αείμνηστη βασίλισσα είχε προνοήσει για τα περισσότερα.

Άλλωστε, η ανησυχία για την υγεία της δεν ξεκίνησε τώρα: τον τελευταίο καιρό, η βασίλισσα είχε ακυρώσει επισκέψεις της έπειτα από ιατρικές συστάσεις.

Μέσα σε όσα είχε φροντίσει να διευθετήσει η Βασίλισσα Ελισάβετ πριν φύγει από τη ζωή ήταν και μια επιστολή, ένα γράμμα του οποίου το περιεχόμενο παραμένει άγνωστο.

Σύμφωνα με τη ρητή της εντολή πάντως θα ανοιχτεί το 2085.

Η επιστολή, κρυμμένη σε μια χρονοκάψουλα στο κτίριο Queen Victoria στο Σίδνεϊ, γράφτηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘ για να γιορτάσει την αποκατάσταση του κτιρίου, που χτίστηκε το 1898 για να γιορτάσει το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Βικτωρίας, της προγιαγιάς της Βασίλισσας.

Όπως αναφέρεται στο independent.co.uk και στο sydneyaustoday, το κτίριο Queen Victoria σχεδόν κατεδαφίστηκε τη δεκαετία του 1950, παρά την κατεδάφιση όμως, η αποκατάσταση του κτηρίου ολοκληρώθηκε το 1986, γεγονός που ήταν ο λόγος για τη σύνταξη της επιστολής αυτής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η οδηγία, πάντως, της βασίλισσας είναι ξεκάθαρη από τον Νοέμβριο του 1986 και απευθύνεται στον Λόρδο Δήμαρχο του Σίδνεϊ, αναφέρει: «Σε μια ευοίωνη ημέρα της επιλογής σας το έτος 2085 μ.Χ., παρακαλώ ανοίξτε αυτόν τον φάκελο και παραδώστε το μήνυμά μου στους πολίτες του Σίδνεϊ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.