ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μέχρι και 22 ώρες στην ούρα για να προσκυνήσουν τη σορό

Το κοινό μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα ως τις 06:30 της Δευτέρας

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μέχρι και 22 ώρες στην ούρα για να προσκυνήσουν τη σορό

Αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο στη διάρκεια του οποίου οι πολίτες μπορούν να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ η ουρά αναμονής μέχρι το Γουέστμινστερ Χολ, όπου θα βρίσκεται το φέρετρό της μέχρι τη Δευτέρα όταν θα γίνει η κηδεία της, είναι τεράστια.

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ιδιαίτερα δημοφιλούς έπειτα από 70 χρόνια στον θρόνο, προκάλεσε μεγάλη θλίψη στη Βρετανία. Η ουρά αναμονής προκειμένου οι πολίτες να προσκυνήσουν το φέρετρό της εκτεινόταν σε πολλά χιλιόμετρα κατά μήκος του Τάμεση χθες Παρασκευή, με τη βρετανική κυβέρνηση να εκτιμά ότι οι πολίτες θα χρειαστεί να περιμένουν περισσότερες από 22 ώρες.

Το κοινό μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα ως τις 06:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας.

Χθες το βράδυ έγινε τη «αγρύπνια των πριγκίπων»: τα τέσσερα παιδιά της Ελισάβετ — ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, η Άννα, ο Άντριου και ο Έντουαρντ– πήραν θέσεις γύρω από το φέρετρό της, όπως είχαν κάνει και στο Εδιμβούργο.

Φορώντας στρατιωτικές στολές και με το κεφάλι κατεβασμένο παρέμειναν εκεί για ένα τέταρτο, περιστοιχισμένοι από το πλήθος που περίμενε για να προσκυνήσει το φέρετρο της Ελισάβετ Β’, που είναι τοποθετημένο στην παλαιότερη αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου.

Για την περίσταση επετράπη στον Άντριου, ο οποίος έχει στερηθεί τους περισσότερους στρατιωτικούς του τίτλους έπειτα από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο, να φορέσει τη στρατιωτική του στολή.

Τα οκτώ εγγόνια της βασίλισσας – ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Χάρι — αναμένεται να πάνε σήμερα να προσκυνήσουν το φέρετρό της.

Εξάλλου χθες ανάμεσα στο πλήθος που περίμενε για να αποτίσει φόρο τιμής στην Ελισάβετ ήταν και ο πρώην ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ.

«Είμαστε όλοι εδώ για να ευχαριστήσουμε την Αυτής Μεγαλειότητα που ήταν τόσο ευγενική, προσεκτική, παρηγορητική στη διάρκεια των ετών», δήλωσε κατά την έξοδό του από το Ουέστμινστερ Χολ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.