ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Βιετνάμ: Χιλιάδες ψάρια νεκρά λόγω του καύσωνα (βίντεο)

Το οικοσύστημα είναι εξαντλημένο από την ανελέητη ξηρασία

Βιετνάμ: Χιλιάδες ψάρια νεκρά λόγω του καύσωνα (βίντεο)

Χιλιάδες ψάρια νεκρά στην επαρχία Ντονγκ Νάι του νότιου Βιετνάμ λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.


Εν μέσω ενός αδυσώπητου καύσωνα, οι ψαράδες βρίσκονται αντιμέτωποι με το τρομακτικό έργο της πλοήγησης μέσα σε μια θάλασσα νεκρών ψαριών. Τα κάποτε γεμάτα ζωή νερά έχουν μετατραπεί σε νεκροταφείο, με τα άψυχα σώματα των ψαριών να αποτελούν μια έντονη υπενθύμιση του περιβαλλοντικού φόρου που επιβάλλουν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την ανελέητη ξηρασία που έχει πλήξει τις νότιες περιοχές του Βιετνάμ, με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σχεδόν στους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι αγρότες, που ήδη παλεύουν με τα ξερά εδάφη, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με τη ζοφερή πραγματικότητα ενός εξαντλημένου οικοσυστήματος.

Οι ευθύνες για την καταστροφή κατευθύνονται σε μια συρροή παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του καυτού καύσωνα και της παρατεταμένης ξηρασίας. Τα μέλη της κοινότητας και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα επίπεδα νερού, τα οποία φέρεται να έπεσαν σε κρίσιμα χαμηλά επίπεδα λόγω της απουσίας βροχοπτώσεων για εβδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσφατες εικόνες απεικονίζουν μια σκηνή ερήμωσης, με ψάρια στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, με τις κάποτε ζωηρές αποχρώσεις τους να έχουν υποχωρήσει από τον ήλιο, με τα σώματά τους να έχουν αποξηρανθεί και να έχουν αποσυντεθεί. Η δυσοσμία της αποσύνθεσης κρέμεται βαριά στον αέρα, μια οδυνηρή υπενθύμιση της οικολογικής ανισορροπίας που προκαλεί η οργή της φύσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.