ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που δύο εκπαιδευμένα σκυλιά βοηθούν την ιδιοκτήτριά τους ενώ παθαίνει κρίση επιληψίας 

«Είναι εκπληκτικό το πώς και τα δύο έκαναν διαφορετικές εργασίες και ήξεραν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν»

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που δύο εκπαιδευμένα σκυλιά βοηθούν την ιδιοκτήτριά τους ενώ παθαίνει κρίση επιληψίας 

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα του TikTok αποτυπώνει τη στιγμή που δύο εκπαιδευμένα σκυλιά βοηθούν την ιδιοκτήτριά τους ενώ παθαίνει κρίση επιληψίας.

Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο, η Τζέιμι Σίμπσον είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι, ενώ τα δύο της σκυλιά, ο αυστραλιανός ποιμενικός Έκο και το golden retriever της Έβερεστ, χαλαρώνουν στο πάτωμα. Κάποια στιγμή όμως, τα σκυλιά πιάνουν τη μυρωδιά της επερχόμενης επιληπτικής κρίσης της γυναίκας.

@embracingecho

It’s quite embarrassing to post this but I think it’s good advocacy for Epilepsy During this video, Echo brought preventative medication but it was too late An “aura” had presented and I was beginning to enter a seizure. Echo barked to alert that a big seizure was happening. He laid on my body to prevent dislocations. During seizures, I have no idea what’s happening. Echo is the reason for my safety and independence when I’m alone or in public. My seizure became a little more aggressive but he stayed regardless and im proud of him. I had to cut the video quite a bit because the seizure was longer and the video was over 3 hours. #seizureawareness #servicedog #epilepsy #seizureresponse #assistancedog #seizurealertdog

♬ what was I made for? – Instrumental – Wheeler

Ο Έκο τότε πηδάει σε ένα κοντινό τραπέζι και φέρνει με το στόμα του τα απαραίτητα χάπια στη Τζέιμι ενώ ο Έβερεστ πατάει με τη μύτη του το κουμπί επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης για να ειδοποιήσει τον σύντροφό της Τζέιμι, τον Ρούμπεν.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όταν τα δύο σκυλιά παρατηρούν ότι η Τζέιμι δεν είχε πάρει ακόμη τα φάρμακά της, ο καθένας τους σπρώχνει το χέρι της για να αντιδράσει.

Οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν μια οσμή που συνδέεται με επιληπτικές κρίσεις και μπορεί να είναι σε θέση να προβλέψουν επικείμενα επεισόδια, σύμφωνα με μελέτη του 2019 που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Ρεν στη Γαλλία.

Εντυπωσιάστηκαν οι ακόλουθοί της

Φυσικά, δεκάδες ήταν οι χρήστες που έσπευσαν να σχολιάσουν κάτω από το βίντεο. «Οι σκύλοι υπηρεσίας δεν θα πάψουν ποτέ να με εκπλήσσουν απόλυτα. Τι καταπληκτικά φιλαράκια έχουμε εδώ στη γη μαζί μας» ανέφερε κάποιος.

«Είναι εκπληκτικό το πώς και τα δύο έκαναν διαφορετικές εργασίες και ήξεραν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν» συμφώνησε κάποιος άλλος. Η Τζέιμι πάντως, εκπαιδεύει την Έκο και τον Έβερεστ ως σκύλους υπηρεσίας εδώ και αρκετούς μήνες δημοσιεύοντας βίντεο από τη διαδικασία στο λογαριασμό της στο TikTok και αποκαλύπτοντας πώς βοηθούν στην ασφάλειά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.