ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βόρεια Κορέα: Επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα δύο χρόνια της πανδημίας

Κρατικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ξέσπασμα της μετάλλαξης Όμικρον

Βόρεια Κορέα: Επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα δύο χρόνια της πανδημίας

Το πρώτο κρούσμα κορωνοιού στα δύο χρόνια της πανδημίας ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το κρατικό Mέσο KCNA ανακοίνωσε ένα ξέσπασμα μιας υποπαραλλαγής της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.

«Αυτό είναι το σοβαρότερο περιστατικό εθνικής έκτακτης ανάγκης» καθώς αποκαλύφθηκε «κενό στην καραντίνα που τηρήθηκε με ασφαλή τρόπο εδώ και δύο χρόνια και τρεις μήνες», από τον Φεβρουάριο του 2020, ανέφερε το KCNA, χωρίς να διευκρινίσει ούτε πόσα ακριβώς είναι τα κρούσματα μέχρι στιγμής, ούτε ποια είναι η προέλευσή τους, ούτε πότε επιβεβαιώθηκαν.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που προέδρευσε σε έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος Εργαζομένων της Κορέας, δεσμεύτηκε ότι η κρίση «θα ξεπεραστεί» μέσω της εφαρμογής του συστήματος ελέγχου και καραντίνας στη «μέγιστη» βαθμίδα του.

«Ο σκοπός είναι να εξαλειφθεί (ο ιός) από τη ρίζα το συντομότερο», είπε ο Κιμ κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του ΠΓ, πάντα κατά το KCNA. Διαβεβαίωσε ότι χάρη στην «ισχυρή πολιτική συνείδηση του λαού (…) θα ξεπεράσουμε σίγουρα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο στοιχείο που δίνει η Βόρεια Κορέα από το ξέσπασμα της Covid – 19 τα τελευταία δύο χρόνια. Μέχρι και σήμερα δεν είχε αναφέρει κανένα κρούσμα covid-19 στο έδαφός της και έχει υιοθετήσει αυστηρά μέτρα για την πρόληψη της πανδημίας, περιλαμβανομένου του κλεισίματος των συνόρων της και περιορισμούς στις εσωτερικές μετακινήσεις μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στις αρχές του 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.