ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βουλγαρία: Η κυβέρνηση ενέκρινε την αγορά οκτώ νέων μαχητικών F-16 από τις ΗΠΑ

Αυτή είναι η δεύτερη παρτίδα μαχητικών F-16 που αγοράζει η Βουλγαρία από τις ΗΠΑ

Βουλγαρία: Η κυβέρνηση ενέκρινε την αγορά οκτώ νέων μαχητικών F-16 από τις ΗΠΑ

«Πράσινο φως» στην αγορά νέας παρτίδας μαχητικών F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, άναψε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, εγκρίνοντας το σχετικό σχέδιο, σύμφωνα με τη Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση (BNT).

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Υπουργικό Συμβούλιο εξέδωσε απόφαση για την έγκριση του σχεδίου σύμβασης για την απόκτηση 8 νέων αεροσκαφών F-16C/D Block 70, πυρομαχικών, εξοπλισμού εκπαίδευσης και συντήρησης.

Ο Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας εξουσιοδοτείται, πλέον, να υπογράψει τις συμβάσεις μετά την έγκριση από την Εθνοσυνέλευση του σχεδίου, ενώ σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι συνθήκες υπόκεινται σε μεταγενέστερη επικύρωση από την Εθνοσυνέλευση.

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη στο σκάνδαλο Πάτση:

  • Είναι αθώα (4%, 674 Votes)
  • Ήξερε αλλά προσπαθούσε να διακόψει την δραστηριότητά του (8%, 1.250 Votes)
  • Είναι συνένοχη και πρέπει να παραιτηθεί (86%, 14.026 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 368 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.318

Loading ... Loading ...

Αυτή είναι η δεύτερη παρτίδα μαχητικών F-16 που αγοράζει η Βουλγαρία από τις ΗΠΑ, καθώς τα πρώτα οκτώ είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στις δυο χώρες τον Ιούλιο του 2019 αντί 1,26 δισ. δολαρίων κι αναμένεται να παραδοθούν ως το 2025.

Η αξία της δεύτερης παρτίδας ξεπερνά τα 1,3 δισ. δολάρια και αφορά στα οκτώ αεροσκάφη, σε κατευθυνόμενους πυραύλους AIM 9X Block II και σε ένα τακτικό ραδιοσύστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τα 16 F-16 αναμένεται να βρίσκονται στη Βουλγαρία το αργότερο ως το 2027.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.