ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βραζιλία: Κάτω από ένα κρεβάτι βρέθηκε κλεμμένος πίνακας αξίας σχεδόν 50 εκατομμυρίων λιρών!

Το έργο τέχνης βρέθηκε στο Ρίο το πρωί της Τετάρτης

Βραζιλία: Κάτω από ένα κρεβάτι βρέθηκε κλεμμένος πίνακας αξίας σχεδόν 50 εκατομμυρίων λιρών!

Η αστυνομία της Βραζιλίας βρήκε έναν πίνακα αξίας σχεδόν 50 εκατομμυρίων λιρών κρυμμένο κάτω από ένα… κρεβάτι. 

Ένας πίνακας ενός από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της Βραζιλίας -της πρωτοπόρου εκπροσώπου του μοντερνισμού Tarsila do Amaral – βρέθηκε κρυμμένος κάτω από ένα κρεβάτι ενός φερόμενου απατεώνα.

Ο απατεώνας αυτός, συμμετείχε σε μια ληστεία έργων τέχνης αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών, η οποία βασίστηκε στις ψευδείς προβλέψεις ενός ψεύτικου μάντη.

Το έργο τέχνης, η αξία του οποίου εκτιμάται σε 300 εκατομμύρια ρεάις (48 εκατομμύρια λίρες), βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ρίο το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης με στόχο μια συμμορία απατεώνων που είχαν εκμεταλλευτεί την ηλικιωμένη χήρα ενός εμπόρου και συλλέκτη έργων τέχνης.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων και η ίδια η κόρη του θύματος, την οποία η αστυνομία κατηγορεί ότι έκλεψε 16 πίνακες ζωγραφικής, εκτιμώμενης αξίας 709 εκατ. ρεάις (114 εκατ. λίρες) από την 82χρονη μητέρα της.

Ένα από τα πιο πολύτιμα από αυτά τα έργα τέχνης ήταν ο πίνακας Sol Poente (Ηλιος που δύει) της Αμαράλ, ένας εντυπωσιακός ελαιογραφικός πίνακας του 1929, ο οποίος βρέθηκε κρυμμένος στον πάτο ενός κρεβατιού κατά τη διάρκεια επιδρομής σε ένα από τα σπίτια της υπόπτου.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε την εκπληκτική στιγμή που ο Setting Sun ανακτήθηκε από αστυνομικούς του τμήματος ανώτερων υπηρεσιών της πολιτικής αστυνομίας σε ένα παραλιακό διαμέρισμα στην Ιπανέμα.

«Βρε, βρε, βρε – κοιτάξτε τι έχουμε εδώ!» λέει μια γυναίκα αστυνομικός καθώς το έργο τέχνης αφαιρείται κάτω από το κρεβάτι και ξετυλίγεται.

«Απίστευτο!» απαντά μια ανδρική φωνή στα πορτογαλικά καθώς η ομάδα πανηγυρίζει για το άμεσα αναγνωρίσιμο εύρημα.

Άλλα έργα τέχνης που φέρεται να εκλάπησαν από το θύμα ήταν η Mascarada του μοντερνιστή δασκάλου Di Cavalcanti και δύο άλλοι πίνακες της Amaral: Pont-Neuf και O Sono. Και οι δύο φέρονται επίσης να αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια λίρες.

«Ξέρετε εκείνες τις ιστορίες που λένε: “Θα το πιστέψω μόνο όταν το δω”;”. Και μετά το βλέπεις και λες: “Δεν μπορώ να το πιστέψω!”; Αυτή είναι μια από αυτές!» δήλωσε μια δημοσιογράφος της βραζιλιάνικης τηλεόρασης καθώς μετέφερε στους τηλεθεατές την είδηση του εξωφρενικού εγκλήματος το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ορισμένοι από τους 16 κλεμμένους πίνακες φέρονται να πουλήθηκαν σε συλλέκτες στο εξωτερικό, ενώ δύο από αυτούς βρέθηκαν στο Λατινοαμερικανικό Μουσείο Τέχνης του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Τρεις εντοπίστηκαν σε μια γκαλερί τέχνης στο Σάο Πάολο. Κοσμήματα αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου λιρών είχαν επίσης κλαπεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.