ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανία – BBC: Ξεκάθαρο προβάδισμα του Ρ.Σούνακ – «Αγώνας δρόμου» για τον Μπ.Τζόνσον

Ο Ρ.Σούνακ φαίνεται πως συγκεντρώνει την υποστήριξη 146 βουλευτών

Βρετανία – BBC: Ξεκάθαρο προβάδισμα του Ρ.Σούνακ – «Αγώνας δρόμου» για τον Μπ.Τζόνσον

Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση της υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Συντηρητικών, και, κατά συνέπεια, του νέου πρωθυπουργού στη Βρετανία, έχει ξεκινήσει, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας (24/10) εκπνέει η σχετική προθεσμία.

Οι Βρετανοί είναι στην αναζήτηση του νέου τους ηγέτη, μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας από τη θέση της πρωθυπουργού, αλλά μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, το μόνο σίγουρο είναι πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει τον τρίτο πρωθυπουργό του σε λιγότερο από έξι μήνες.

Με το πολιτικό «θερμόμετρο» να είναι στα ύψη, τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης παρακολουθούν τις εξελίξεις στους Συντηρητικούς προσπαθώντας να καταγράψουν τον «παλμό» κάθε στιγμή.

Σύμφωνα με το BBC, μέχρι τις 20:00 σήμερα και σύμφωνα με την πρόθεση 227 από τους 357 βουλευτές των Συντηρητικών που έχουν γνωστοποιήσει τι θα ψηφίσουν, ο Ρίσι Σούνακ συγκέντρωνε την υποστήριξη από 146 βουλευτές ενώ ο Μπόρις Τζόνσον 57 και η Πένι Μόρντοντ μόλις 24.

Αν ο Ρίσι Σούνακ παραμείνει μοναδικός υποψήφιος που θα συγκεντρώσει τριψήφιο αριθμό υποστηρικτών, τότε θα ανακηρυχθεί από αύριο το απόγευμα νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, χωρίς να γίνουν εσωκομματικές εκλογές με τη συμμετοχή των μελών του Συντηρητικού κόμματος.

Ωστόσο, αν ο Μπόρις Τζόνσον συγκεντρώσει ακόμα 43 βουλευτές και φτάσει τους 100, τότε οι δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στις εσωκομματικές εκλογές.

Σημειώνεται ότι η Daily Mail, αλλά και το επιτελείο του Μπόρις Τζόνσον, θεωρούν βέβαιο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα καταφέρει να συγκεντρώσεις τον «μαγικό» αριθμό των 100 υποστηρικτών. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.