ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανία: «Έσπασε το ρόδι» η Λιζ Τρας – Πρώτη διαγραφή υπουργού με «μυστήριο» γύρω από την αποπομπή του

Υπήρξε καταγγελία σε βάρος του για «βαρύ παράπτωμα»

Βρετανία: «Έσπασε το ρόδι» η Λιζ Τρας – Πρώτη διαγραφή υπουργού με «μυστήριο» γύρω από την αποπομπή του

Στην πρώτη διαγραφή υπουργού προχώρησε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας, η οποία με το… «καλημέρα», απομάκρυνε από την κυβέρνησή της τον υφυπουργό Εμπορίου, Κόνορ Μπερνς, με αφορμή καταγγελία σε βάρος του για «βαρύ παράπτωμα» που διέπραξε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι ζητήθηκε από τον Κ.Μπερνς «να αποχωρήσει, με άμεση ισχύ, από την κυβέρνηση».

«Η πρωθυπουργός έλαβε αυτό το μέτρο αμέσως μόλις ενημερώθηκε για αυτήν την καταγγελία» και «όλοι οι υπουργοί θα έπρεπε να υιοθετήσουν έναν κώδικα συμπεριφοράς» ανάλογο με αυτόν που αναμένουν οι πολίτες από αυτούς, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Ντάουνινγκ Στριτ δε διευκρίνισε ποιο είναι το «παράπτωμα» που προσάπτεται στον Κόνορ Μπερνς. Ωστόσο, σύμφωνα με πολλά βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο υφυπουργός συμπεριφέρθηκε «απρεπώς» στο συνέδριο του κόμματος που φιλοξενήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Μπέρμιγχαμ και «σημαδεύτηκε» από έντονες διαφωνίες.

Από την πλευρά του ο Κόνορ Μπερνς δήλωσε στην ταμπλόιντ The Sun ότι «θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα» και «ανυπομονεί να καθαρίσει το όνομά του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο Κ.Μπερνς διεγράφη επίσης από την κοινοβουλευτική ομάδα του Συντηρητικού Κόμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.