ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Η Λιζ Τρας το μεγάλο φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον

Ο Ρ.Σούνακ ο οποίος εμφανιζόταν ως ο επικρατέστερος φέρεται πλέον να υπολείπεται κατά 24% της αντιπάλου του σε δημοσκοπήσεις

Βρετανία: Η Λιζ Τρας το μεγάλο φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον

Όπως όλα δείχνουν, η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας, βρίσκεται με το ένα πόδι στην… πρωθυπουργία καθώς αποτελεί το μεγάλο φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Η Λιζ Τρας εξασφάλισε σήμερα την υποστήριξη της υφυπουργού Εμπορίου Πένι Μόρντοντ, την οποία απέκλεισε δύσκολα για να φθάσει στον τελικό γύρο απέναντι στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Η Πένι Μόρντοντ ήταν η τελευταία υποψήφια που αποκλείστηκε στη διαδικασία ψηφοφορίας μεταξύ των στελεχών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, αφού εξασφάλισε μόλις οκτώ ψήφους λιγότερες από την Λιζ Τρας στον προηγούμενο γύρο.

Υπογραμμίζοντας πως δεν επιθυμεί να γίνει «ανεμοδείκτης», η Μόρντοντ ανακοίνωσε: «Έχω δει αρκετά ώστε να γνωρίζω πως ο υποψήφιος που θα εμπιστευτώ είναι η Λιζ Τρας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός Εμπορίου αποτελεί ακόμη ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου που τάσσεται υπέρ της Τρας, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού Άμυνας Μπεν Ουάλας και του νυν υπουργού Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι.

Ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος αρχικά εμφανιζόταν ως ο επικρατέστερος στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον, φέρεται πλέον να υπολείπεται κατά 24% της αντιπάλου του σε δημοσκοπήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, σε μια ύστατη προσπάθεια να αντιστρέψει τα εις βάρος του δεδομένα, προανήγγειλε ένα σχέδιο μείωσης του φόρου εισοδήματος κατά 20% από το 2029, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη μείωση από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.