ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου – Δρομολογείται η διαδοχή του (upd 4)

Ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες»

Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου – Δρομολογείται η διαδοχή του (upd 4)

Εννέα μήνες μετά τη στέψη του και 17 μήνες μετά την ουσιαστική ανακήρυξή του ως βασιλιάς, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ διαγνώστηκε με καρκίνο.

Είναι 76 ετών και είναι ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων 14 κρατών της Κοινοπολιτείας.

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εγχείρησής του.

Η μορφή του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

Θεωρείται ότι σύντομα και ανάλογα με την εξέλιξη της θεραπείας του, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες διαδοχής του στον θρόνο από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τονίζουν ότι ο βασιλιάς «παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα του το συντομότερο δυνατό».

Επί του παρόντος θα αναβληθούν οι δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα τον αναπληρώσουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Μέχρι στιγμής, δεν ανακοινώνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση.

Ο μονάρχης χαιρέτησε τις κάμερες καθώς πήγαινε στη λειτουργία με τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Καμίλα, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντριγχαμ.

Δείτε βίντεο: 

Την Κυριακή, ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε την εκκλησία στην πρώτη του δημόσια έξοδο μετά την επέμβαση στον προστάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος ήταν στο London Clinic μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για να αντιμετωπίσει μια υπερπλασία του προστάτη, την περασμένη εβδομάδα.

Tώρα τα φώτα πέφτουν επάνω στον πρίγκιπα Γουίλιαμ, πρωτότοκος του βασιλιά Καρόλου και διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Η περιπέτεια της συζύγου του, Κέιτ, που παραλίγο να αποβιώσει κατά την διάρκεια επέμβασης στο στομάχι, ακόμα δεν έχει τελειώσει και έρχεται η διάγνωση του καρκίνου στον πατέρα του έρχεται σε μια «απίστευτα δύσκολη στιγμή» για τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τόνισε η βασιλική ανταποκρίτρια του Sky News.

Εν τω μεταξύ, στη Βρετανία αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ημέρες και ο πρίγκιπας Χάρι, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του. Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ έχουν μετακομίσει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου ζουν με τα δύο παιδιά τους, κρατώντας αποστάσεις από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Δεν πρόκειται να έχει λόγο και ρόλο στην διαδοχή του Καρόλου, καθώς προηγούνται τα παιδιά του Ουίλιαμ, ακόμα και στην περίπτωση που τον διαδεχθεί αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορέσει κάποια στιγμή να ασκήσει τα καθήκοντά του,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έκρυψε την ανησυχία του μόλις ενημερώθηκε για την περιπέτεια της υγείας του βρετανού μονάρχη και είπε σε δημοσιογράφους πως θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του.

Από την πλευρά του, o πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social ότι «είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, τον οποίο γνώρισα καλά στη διάρκεια της προεδρίας μου. Προσευχόμαστε όλοι να έχει ταχεία και πλήρη ανάρρωση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ταχεία ανάρρωση και σύντομα ευχήθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ. «Δεν έχω αμφιβολία ότι θα επιστρέψει δυνατός πολύ σύντομα και γνωρίζω πως όλη η χώρα του στέλνει ευχές», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.