Βρετανία: Περιορισμοί στη χρήση νερού και απαγόρευση στα μπάρμπεκιου εν όψει καύσωνα

Συναγερμός για νέο καύσωνα διαρκείας

Βρετανία: Περιορισμοί στη χρήση νερού και απαγόρευση στα μπάρμπεκιου εν όψει καύσωνα

Αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα καύσωνα βρίσκεται η Βρετανία εντείνοντας τις συνθήκες ξηρασίας που έχουν ήδη οδηγήσει σε περιορισμούς στη χρήση νερού σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Αν και οι θερμοκρασίες δεν θα αγγίξουν τα επίπεδα ρεκόρ του Ιουλίου με τα σαραντάρια, ωστόσο, το νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει πολύ περισσότερο -οδηγώντας σε θερμοκρασίες 35 βαθμών Κελσίου – και να κορυφωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, όπως προειδοποιούν μετεωρολόγοι.

Οι Αρχές καλούν τους Βρετανούς να αποφύγουν τα μπάρμπεκιου λόγω της ξηρασίας καθώς υπάρχει φόβος να ξεσπάσουν πυρκαγιές. Το περασμένο Σάββατο φωτιά σε κήπο ξέφυγε απ’ τον έλεγχο με αποτέλεσμα να εκκενωθούν 15 κατοικίες στο Έσεξ, να καταστραφούν αρκετά κτίσματα και να υποστούν ζημιές δεκάδες κατοικίες, ενώ τουλάχιστον επτά άτομα τραυματίστηκαν, ή νοσηλεύτηκαν με αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή καπνών. Παράλληλα οι Αρχές καλούν τις υπηρεσίες ύδρευσης να βάλουν φρένο στην αλόγιστη χρήση νερού καθώς έχει μειωθεί δραματικά η στάθμη των υδάτων ποταμών.

Ο καύσωνας αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα περιοχές της Αγγλίας και της νότιας και δυτικής Ουαλίας.: Φαίνεται ότι θα έχουμε μια παρατεταμένη ξηρασία και προφανώς αυτά είναι κακά μαντάτα για τη νότια Αγγλία, όπου θα ήταν χρήσιμη λίγη βροχή τώρα», δήλωσε ο μετεωρολόγος του Met Office, Τομ Μόργκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη στη νότια Αγγλία οι εταιρείες ύδρευσης έχουν επιβάλει μερική απαγόρευση στη χρήση νερού για πότισμα, πλύσιμο αυτοκινήτων και γέμισμα πισίνων, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ζήτησε να εφαρμοστεί το μέτρο και στην υπόλοιπη Βρετανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.