ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Χ.Μιλέι: «Αδιαπραγμάτευτο το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής»

Είναι μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του νέου προέδρου της Αργεντινής

Χ.Μιλέι: «Αδιαπραγμάτευτο το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής»

Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι επιμένει ότι το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας της χώρας, μια προεκλογική υπόσχεση-σήμα κατατεθέν, δεν είναι «ένα διαπραγματεύσιμο θέμα». 

Ο Μιλέι προσπαθεί να συγκροτήσει την οικονομική του ομάδα εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του στις 10 Δεκεμβρίου, με μερικά στοιχεία να δείχνουν ότι επιλέγει ένα πιο μετριοπαθές υπουργικό συμβούλιο από ό,τι αναμενόταν.

Ο οικονομολόγος Οσβάλντο Τζιορντάνο από τη σημαντική κεντρική επαρχία Κόρντομπα θα τεθεί επικεφαλής του οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης της Αργεντινής ANSES, ενός θεσμού-κλειδί δεδομένης της υπόσχεσης του Μιλέι να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες και τη βοήθεια, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για μια αλλαγή από ένα προηγούμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο ο Μιλέι θα διόριζε έναν στενό σύμμαχό του ως επικεφαλής του οργανισμού.

Ο Οράσιο Μαρίν, στέλεχος ιδιωτικής εταιρίας ενέργειας, θα είναι ο επόμενος επικεφαλής της κρατικής εταιρίας πετρελαίου YPF.

Ο Μιλέι αντιμετωπίζει μεγάλα εμπόδια στην εφαρμογή των σχεδίων του για πιο ριζικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τη δολαριοποίηση της οικονομίας, το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας και την ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιριών όπως η YPF, που θα χρειαστούν χρόνο αν γίνουν τελικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συνασπισμός του διαθέτει περιορισμένο αριθμό εδρών στο Κογκρέσο και κανέναν επαρχιακό κυβερνήτη. Ο Μιλέι θα πρέπει επίσης να τα βγάλει πέρα με απαιτήσεις από τον πιο συμβατικό συντηρητικό συνασπισμό, η δημόσια υποστήριξη του οποίου ήταν κρίσιμης σημασίας προκειμένου να κερδίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών των εκλογών την περασμένη εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.