ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Youtuber επισκέφτηκε το υψηλότερο κατοικημένο μέρος στη Γη –  Δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος (βίντεο) 

Το περιβάλλον είναι τόσο ακραίο που ούτε ένα δέντρο δεν μπορεί να ριζώσει στην άγονη γη

Youtuber επισκέφτηκε το υψηλότερο κατοικημένο μέρος στη Γη –  Δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος (βίντεο) 

Ένας Youtuber επισκέφτηκε τη La Rinconada η οποία βρίσκεται στο Περού και αποτελεί το υψηλότερο κατοικημένο μέρος στη Γη.

Όσοι ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή, βιώνουν την καθημερινότητα το 50% των συνηθισμένων επιπέδων οξυγόνου, μια πρόκληση που έχει οδηγήσει το σώμα τους να προσαρμοστεί αξιοσημείωτα, παράγοντας διπλάσιο αριθμό κυττάρων αίματος σε σύγκριση με τον μέσο άνθρωπο.

Φωλιασμένη στο αδυσώπητο έδαφος των περουβιανών Άνδεων, η La Rinconada ξεπερνά ακόμη και το Mont Blanc, την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης στις Άλπεις. Το περιβάλλον είναι τόσο ακραίο που ούτε ένα δέντρο δεν μπορεί να ριζώσει στην άγονη γη, απόδειξη της σκληρότητας της χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης και των σκληρών συνθηκών.

Παρά την απομακρυσμένη τοποθεσία της και τους εγγενείς κινδύνους, περίπου 50.000 άνθρωποι μένουν μόνιμα στη συγκεκριμένη πόλη. Δυστυχώς η περιοχή απέχει πολύ από ένα γραφικό ορεινό καταφύγιο. Είναι γεμάτη προκλήσεις, όπου το έγκλημα και ο κίνδυνος είναι διάχυτα υποβόσκοντα ρεύματα της καθημερινής ζωής. Ο κύριος, αν όχι ο μοναδικός, πόλος έλξης σε αυτό το τρομερό τοπίο είναι το δέλεαρ του χρυσού. Αυτό το πολύτιμο μέταλλο ωθεί άτομα από μακριά και μακριά να υπομείνουν τις ακραίες συνθήκες, με την ελπίδα να ξεθάψουν μια περιουσία μέσα στο ερημικό περιβάλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η La Rinconada είναι μια έντονη αντίθεση με τη συμβατική ζωή, ένα μέρος όπου τα όνειρα για πλούτο συνυπάρχουν με τη βίαιη πραγματικότητα της επιβίωσης σε ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη του πλανήτη. Η πόλη, με τους σωρούς από σκουπίδια που κατακλύζουν το τοπίο, στέκεται ως ένα σκληρό μνημείο της ανθρώπινης ανθεκτικότητας και της αδιάκοπης επιδίωξης της ευημερίας, ακόμη και στις πιο αποθαρρυντικές συνθήκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.