ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζοζέπ Μπορέλ: «Να μην συμφιλιωθεί ποτέ η Ουκρανία με την Ρωσία» – Μ.Ζαχάροβα: «Είσαι παρανοϊκός»!

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας ζήτησε την συνέχιση του πολέμου!

Ζοζέπ Μπορέλ: «Να μην συμφιλιωθεί ποτέ η Ουκρανία με την Ρωσία» – Μ.Ζαχάροβα: «Είσαι παρανοϊκός»!

Σε μία πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος είπε ότι «είναι λάθος η συμφιλίωση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας» ζητώντας δηλαδή την παράταση του πολέμου επ’ αόριστον!

Άμεση ήταν η απάντηση της Μαρίας Ζαχάροβα, η οποία χαρακτήρισε τον Μπορέλ «τρελό» και «περιθωριακό».

Η δήλωση του Μπορέλ προκαλεί μεγάλη έκπληξη καθώς επιθυμεί την συνέχιση ενός πολέμου που κοστίζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Συγκεκριμένα ο Ζοζέπ Μπορέλ σε άρθρο του για τη γαλλική L’Obs έγραψε.

«Για άλλη μια φορά εμφανίζεται ο πειρασμός για συμφιλίωση.

Αυτές οι ιδέες ήταν λάθος το 2022 και παραμένουν λανθασμένες και σήμερα. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να διαμορφώσουν την πολιτική μας απέναντι στην Ουκρανία» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ζήτησε να παρασχεθούν στην Ουκρανία τα απαραίτητα μέσα για την κατάληψη των εδαφών, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και άλλων σύγχρονων οπλικών συστημάτων.

Ο Ζοσέπ Μπορέλ δήλωσε επίσης την ανάγκη ενίσχυσης της αεράμυνας της Ουκρανίας.

Παράλληλα με αυτά τα μέτρα, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί η ευρωπαϊκή στρατιωτική-βιομηχανική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, αυτή η βιομηχανία απέχει πολύ από το να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία δεν αλλάζει τίποτα στο πεδίο της μάχης και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Μαρία Ζαχάροβα, της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας για τις δηλώσεις αυτές.
«Είναι μια ακόμα εξωφρενική δήλωση. Αλλά, αυτός είναι τελικά ο Μπορέλ. Θα ήθελα να του κάνω μια ερώτηση.

Κάνατε λάθος το ’22 ποιου αιώνα; Γιατί είμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο πράγμα κάθε αιώνα. Δηλαδή με το πώς η Δύση κάνει τους πάντες να μαλώνουν.

Και μετά να μην τους επιτρέπει να συμφιλιωθούν, να ζουν κανονικά και να συνυπάρχουν σταθερά» υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sputnik και υποστήριξε πως τέτοιου είδους δηλώσεις έχουν ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στα κράτη μέλη της ΕΕ.

«Και αυτοί νιώθουν το ίδιο. Με διαφορετικό πλαίσιο, με διαφορετικές συναισθηματικές αποχρώσεις, λένε και αυτοί το ίδιο: Αυτός είναι ο Μπορέλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επικοινωνούν ο ένας με τον άλλο, συνειδητοποιώντας ότι οι δηλώσεις του δεν είναι πλέον μόνο εκτός ορίων αλλά και παρανοϊκές» υποστήριξε η Ζαχάροβα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για δηλώσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αποστολή ενός διπλωμάτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.