ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποκαλυπτική έρευνα: Το θανατικό στην Κύπρο με αριθμούς – Ραγδαία αύξηση από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί

Αύξηση θανάτων από τον Μάρτιο και μετά

Αποκαλυπτική έρευνα: Το θανατικό στην Κύπρο με αριθμούς – Ραγδαία αύξηση από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Έτσι και στην Κύπρο παρατηρείται ραγδαία αύξηση θανάτων από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι μαζικοί εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με έρευνα, την οποία έκανε ο κορυφαίος επιδημιολόγος Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης και την δημοσιεύει το pronews.gr, από το δεύτερο εξάμηνο και μετά παρατηρείται ραγδαία αύξηση θανάτων.

Η έρευνα έχει τον τίτλο «Η Θνησιμότητα του Πληθυσμού στην Κύπρο από ΟΛΕΣ τις ΑΙΤΙΕΣ τα τελευταία έξη (6) χρόνια με βάση τα ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία του Υπουργείου Υγείας όπως δηλώνονται στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (EUROSTAT)».

Να θυμίσουμε ότι κάτι παρόμοιο παρατηρείται και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία είχε αναλύσει σε συνέντευξη του στο pronews.gr ο καρδιολόγος Κωνσταντίνος Αρβανίτης.

Όπως παρατηρούμε στα διαγράμματα το πρώτο τρίμηνο του 2021 στην Κύπρο δεν παρατηρήθηκε κάποια αύξηση θανάτων, αντιθέτως το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο οι θάνατοι αυξήθηκαν ραγδαία και πλέον το 2021 είναι η χρονιά με τους περισσότερους θανάτους την τελευταία πενταετία.

Θάνατοι πρώτο τρίμηνο:

Θάνατοι δεύτερο τρίμηνο:

Θάνατοι τρίτο τρίμηνο:

Παρατηρήσεις:

  • Παρατηρείται στατιστικά ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση των θανάτων κατά το ΤΡΙΤΟ τρίμηνο του τρέχοντος έτους 2021 (p=0.0008). Η αύξηση των θανάτων το ΤΡΙΤΟ τρίμηνο του έτους 2021 είναι σε ποσοστό πάνω από 30%.
  • Παρατηρείται επίσης στατιστικά ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση των θανάτων και για ολόκληρο το έτος 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (p<0.001).
  • Η στατιστικά σημαντική αύξηση των θανάτων παραμένει ακόμα και μετά την αφαίρεση των θανάτων από τον κορωνοϊό (p<0.01).
  • Δεν παρατηρείται αύξηση της θνησιμότητας στον γενικό πληθυσμό κατά το έτος 2020 – το πρώτο έτος που εμφανίστηκε η επιδημία του κορωνοϊού στην Κύπρο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (p=0.74).
  • Απαιτείται ΑΜΕΣΗ διερεύνηση της αυξημένης θνησιμότητας στον πληθυσμό για να διαπιστωθεί η αιτία ή οι αιτίες της αύξησης των θανάτων.
  • Είναι απαραίτητο να δοθούν από το Υπουργείο Υγείας περαιτέρω στοιχεία για τους θανάτους (π.χ. ηλικία, αίτια θανάτου γεωγραφική κατανομή, ιστορικό εμβολιασμού κτλ) ώστε να διερευνηθεί επιστημονικά το σοβαρό αυτό θέμα.
  • Δεδομένου του προγράμματος εμβολιασμού κατά το έτος 2021, θα πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο ευθύνεται εν μέρει ο εμβολιασμός για την αυξημένη θνησιμότητα στον γενικό πληθυσμό.

Να σημειώσουμε ότι και στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα ο κόσμος ξεκίνησε να εμβολιάζεται μαζικά από τον Μάρτιο και μετά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.