ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εμμένει η Άγκυρα στις νέες προσεγγίσεις για το Κυπριακό (βίντεο)

Εμμένει η Άγκυρα στις νέες προσεγγίσεις για το Κυπριακό (βίντεο)

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του συγκροτήματος ΔΙΑ, στην Νέα Υόρκη, στην ολιγόλεπτη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τσαβούσολγου, στο περιθώριο ειδικής συνόδου για την Συρία, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, φέρεται να επανέλαβε στον Κύπριο ομόλογο του, όσα διατύπωσε και στην τριμερή άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας – Βρετανίας, την Τρίτη (25/9).

Δηλαδή την ανάγκη να προχωρήσουν σε «νέες προσεγγίσεις» επί του Κυπριακού που στην ουσία θα αλλάζουν την διαχρονική βάση του διαλόγου και της λήξης της παρούσας διαδικασίας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πέραν από την επανάληψη των θέσεων αυτών φέρεται να ζήτησε από τον Νίκο Χριστοδουλίδη «να μείνουν σε επαφή». Κάτι που προσεγγίζει τη θέση της Τουρκίας για άτυπες διαβουλεύσεις στο Κυπριακό, αφήνοντας εκτός κάδρου τον ΟΗΕ.

Πηγές του ΣΙΓΜΑ, από την Κυπριακή διπλωματική αντιπροσωπεία, σημειώνουν ότι παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που παρουσιάζονται για να υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις στο Κυπριακό, εντούτοις, δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση πριν από τις συναντήσεις του Γ.Γ του ΟΗΕ με του εμπλεκόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Γ.Γ του ΟΗΕ την Παρασκευή ενώ ο Μουσταφά Ακιντζί το Σάββατο.

Κατά την συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον Αντόνιο Γκουτέρες, αναμένεται να κατατεθεί μια καινούργια πρόταση της Λευκωσίας σε σχέση με την διαδικασία στο Κυπριακό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με την ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στην Γ.Σ του ΟΗΕ την Πέμπτη (27/9) σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ αυτή δεν θα περιοριστεί στο Κυπριακό αλλά και στην ανάδειξη του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή και πως αυτός επηρεάζεται ακόμη πιο θετικά σε περίπτωση μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.