ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Κύπρος μπλοκάρει την διακοπή διαπραγματεύσεων Αγκυρας και ΕΕ – Θέλει τη Τουρκία στην ΕΕ!

Η Κύπρος μπλοκάρει την διακοπή διαπραγματεύσεων Αγκυρας και ΕΕ – Θέλει τη Τουρκία στην ΕΕ!

Η Κύπρος μπλοκάρει την διακοπή διαπραγματεύσεων Αγκυρας και ΕΕ ρίχνοντας “σωσίβιο” στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Κυπριακές πηγές αναφέρουν πως διαφωνούν με την εισήγηση της Κάτι Πέρι για επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία!

Ο επικεφαλής της Κυπριακής διπλωματίας θα καταθέσει τις εθνικές θέσεις στο εξέχουσας πολιτικής σημασίας τετ α τετ που θα έχει τη Δευτέρα, με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας των Βρυξελλών, Φρεντερίκα Μογκερίνι.

Μπορεί η εισηγήτρια του Ευρωκοινοβουλίου να τάσσεται πλέον υπέρ της ειδικής σχέσης και όχι ένταξης, ωστόσο οι απόψεις της θα περάσουν από το φίλτρο των πολιτικών ομάδων

Να σημειωθεί ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Μπλόκο» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

«Μπλόκο» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία ζήτησε 24 ώρες πριν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με βάση την εισήγηση της αρμόδιας ευρωβουλευτού, Κατί Πιρί, που παρουσίασε στο Στρασβούργο το προσχέδιο της ετήσιας έκθεσης για την Τουρκία.

Η Ολλανδή ευρωβουλευτής ανέφερε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να προτείνει η Ε.Ε. να διακόψει επίσημα τις συνομιλίες για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας γιατί η διαδικασία έχει χάσει κάθε αξιοπιστία», σημειώνοντας με νόημα:

««Μια κόκκινη γραμμή έχει περαστεί για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Η ευρωβουλευτής χαιρέτισε τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, στο πλαίσιο μιας δίκαιης, συνολικής και βιώσιμης διευθέτησης, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε έκκληση προς την Τουρκία να δεσμευτεί και να συμβάλλει προς την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης, να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, να επιστρέψει την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου στον ΟΗΕ και να αποφύγει ενέργειες που αλλοιώνουν τη δημογραφική ισορροπία στο νησί.

Επίσης, η κυρία Πιρί επαίνεσε το σημαντικό έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους και σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να συνάπτει διμερείς συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ, ενώ κάλεσε την Τουρκία να αποφύγει κάθε ενέργεια ή απειλή που ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις καλής γειτονίας.

«Να αναστείλετε επίσημα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις»

Ως εκ τούτου, η Κάτι Πιρί κάλεσε την Κομισιόν και τα κράτη-μέλη να αναστείλουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη δέσμευση του ΕΚ στον δημοκρατικό διάλογο με την Τουρκία.

Σύμφωνα με την Ολλανδή ευρωβουλευτή, ενώ στην αρχή η ευρωπαϊκή ενταξιακή διαδικασία ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για την Τουρκία για μεταρρυθμίσεις, εντούτοις τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε έντονη οπισθοδρόμηση στους τομείς του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η συνέχιση μιας διαδικασίας διαπραγματεύσεων με στόχο την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ έχει χάσει όλη την αξιοπιστία υπό τις παρούσες συνθήκες, αναφέρει που πάντως δεν θέλει να κλείσει την πόρτα για τον τουρκικό πληθυσμό.

Η έκθεση θα τεθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ στις 21 Νοεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.