Δήλωση-βόμβα: Ο Ν.Αναστασιάδης προετοιμάζει για είσοδο Κύπρου στο ΝΑΤΟ!

Δήλωση-βόμβα: Ο Ν.Αναστασιάδης προετοιμάζει για είσοδο Κύπρου στο ΝΑΤΟ!

Σε μια δήλωση-βόμβα προχώρησε Κύπριος πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης με την οποία δείχνει πως προετοιμάζει την είσοδο της Κύπρου στο ΝΑΤΟ!

Συγκεκριμένα είπα: «Εάν το ΝΑΤΟ μπορεί να διασφαλίσει την κατάργηση των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και της παρουσίας τουρκικού στρατού, είναι ένα ενδεχόμενο που δεν πρέπει να αγνοηθεί»

Την δήλωση αυτή την έκανε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην φιλολογία που αναπτύχθηκε μετά το Κραν Μοντανά ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κάνει λόγο για πιέσεις που δέχεται από το ΑΚΕΛ, αλλά και από κάποια έντυπα.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρεται και στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τις οποίες χαρακτηρίζει «ατυχέστατες».

«Η Κύπρος, ως μικρή χώρα, επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με όλες τις μεγάλες χώρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι καλές σχέσεις με τη μια από αυτές θα διαλύσουν τις σχέσεις με την άλλη», λέει ο κ. Αναστασιάδης.

Yπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα σε μια ασυνήθιστη, για τα δεδομένα των σχέσεων Κύπρου και Ρωσίας, δήλωση προχώρησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα η οποία ουσιαστικά προειδοποίησε την Λευκωσία για «συνέπειες» εάν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, συμπληρώνοντας πως εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν την στρατιωιτικοποίηση της νήσου τότε η Ρωσία θα λάβει «τα απαραίτητη μέτρα» χωρίς να διευκρινίσει τι μέτρα θα είναι αυτά.

«Η Ρωσία θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύσουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου και συνέχισε:

«Περαιτέρω στρατιωτικοποίηση του νησιού και ανάμιξή του στην εφαρμογή των σχεδίων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ θα έχει, αναπόφευκτα, επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις για την Κύπρο».

Έντονη ήταν η κυπριακή αντίδραση μετά τις δηλώσεις της Μ.Ζαχάροβα περί «συνεπειών» για την Κύπρο σε περίπτωση που προσεγγίσει το ΝΑΤΟ.

Παρά όμως την αντίδραση η Μόσχα δεν ανακάλεσε τις προειδοποιήσεις της προς την Λευκωσία περιοριζόμενη μόνο να πει ότι η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ απαντούσε σε ερώτηση του πρακτορείου… TASS.

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης απέστειλε μήνυμα στον Ρώσο ομόλογο του, ζητώντας να πληροφορηθεί τους λόγους της δήλωσης της κυρίας Ζαχάροβα, για επιπτώσεις στη Κύπρο σε περίπτωση αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μεγαλόνησο.

Ο κ. Λαβρόφ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Χριστοδουλίδη και σύμφωνα με πληροφορίες του ανέφερε ότι η Μαρία Ζαχάροβα απαντούσε σε ερώτηση του κρατικού ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων ΤΑΣΣ, το οποίο ίσως είχε πληροφορίες από την Ουάσιγκτον, αλλά περί των προειδοποιήσεων κανένα σχόλιο!

Η δήλωση της κας Ζαχάροβα για τη Κύπρο έγινε στη βάση πληροφοριών που είχε το πρακτορείο ΤΑΣΣ και ίσως προέρχονται από αμερικάνικες πηγές. Αυτό ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος τύπου της πρεσβείας της Ρωσίας στη Κύπρο Άλλα Χανάγιεβα.

«Η κ. Ζαχάροβα έκανε αυτές τις δηλώσεις στη βάση των πληροφοριών από το πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ», ανέφερε προσθέτοντας ότι «ίσως το ΤΑΣΣ έλαβε αυτές τις πληροφορίες από αμερικανικές πηγές». «Εμείς δεν έχουμε κάτι παραπάνω να προσθέσουμε», είπε η κ. Χανάγιεβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά όμως όπως όλα δείχνουν οι Ρώσοι δεν αντιδρούν τυχαία. Είναι φανερό ότι υπάρχει ένα «φλερτ» της Κύπρου με το ΝΑΤΟ και φυσικά δεν είναι τυχαίες οι πρόσφατες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων περί μελλοντικής άρσης του εμπάργκο στην πώληση αμερικανικών όπλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.