ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Ακιντζί ζητάει συνδιαχείριση κοιτασμάτων & ο ΟΗΕ ετοιμάζει νέο σχέδιο «Ανάν» προς κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Ακιντζί ζητάει συνδιαχείριση κοιτασμάτων & ο ΟΗΕ ετοιμάζει νέο σχέδιο «Ανάν» προς κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Την πονηρή τουρκική πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής διαχείρισης των θεμάτων των υδρογοναθράκων, θα εξετάσει αύριο το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, προκειμένου ο πρόεδρος Αναστασιάδης να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα θα απορρίψουν την πρόταση αυτή αλλά η Άγκυρα θα μπορέσει έτσι να παρουσιάσει την ελληνοκυπριακή πλευρά ως αδιάλλακτη.

Την ίδια στιγμή στον ΟΗΕ επιδιώκον την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που είχαν τερματιστεί τον Ιούλιο του 2017 στο Κραν Μοντανά για να προωθηθεί και πάλι ένα νέο σχέδιο «Ανάν».

Ένα σχέδιο «Ανάν» το οποίο ουσιαστικά καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία η οποία δεν θα έχει πραγματική υπόσταση εάν οι Τούρκοι δεν δεχθούν από την αρχή την κατάργηση των εγγυήσεων, την αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού Στρατού και την αποδοχή της αρχής της πλειοψηφίας, δηλαδή να μην μπορούν οι Τουρκοκύπριοι να ασκούν βέτο στις αποφάσεις της ελληνοκυπριακής προεδρίας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα επιδιώξει ομόφωνη απόφαση κυβέρνησης και κομμάτων, καθώς η πρόταση Ακιντζί έχει απαντηθεί από το 2011 όταν συμφωνήθηκε ότι το θέμα των υδρογοναθράκων θα τυγχάνει χειρισμού από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μετά τη λύση του κυπριακού.

Σήμερα η τουρκική πλευρά επαναφέρει την πρόταση τη στιγμή που οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ αποφασίζουν μέτρα κατά της Τουρκίας για τις παρανομες γεωτρήσεις στη κυπριακή ΑΟΖ, από τα γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ.

Η Άγκυρα επιχειρεί να νομιμοποιήσει τις γεωτρήσεις αυτές καθώς θα εμφανίσει την ελληνοκυπριακή πλευρά ως αδιάλλακτη και συνεπώς ως εγγυήτρια δύναμη πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

Δηλαδή εν ολίγοις θα το παρουσιάσει ως μη έχουσα άλλη επιλογή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον ΟΗΕ επιχειρούν την επανέναρξη των συνομιλιών, με την Άγκυρα να προσποιείται ότι δεν θέλει για να αναγκάσουν τους πάντες να δεχτούν και την παραμονή του κατοχικού Στρατού και την συνέχιση των εγγυήσεων και την μη αποδοχή της αρχής της πλειοψηφίας ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο κρατικό μόρφωμα υπό τον πλήρη έλεγχο της Άγκυρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.