ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Σκληρή» ανακοίνωση Αιγύπτου εναντίον Τουρκίας για την Κύπρο: «Επιβεβαιώνουμε την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας»

«Σκληρή» ανακοίνωση Αιγύπτου εναντίον Τουρκίας για την Κύπρο: «Επιβεβαιώνουμε την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας»

(Αρχικό κείμενο 08:49) Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωση με σκληρή γλώσσα όπου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε όποιες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο, τασσόμενη πλήρως στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η Αίγυπτος επιβεβαιώνει τα δικαιώματα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τους πόρους της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών στις οποίες η Κύπρος έχει παραχωρήσει άδειες για διερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Η Αίγυπτος καταδικάζει τις μονομερείς ενέργειες που παραβιάζει τα κυπριακά δικαιώματα

Στην ανακοίνωση προειδοποιεί ότι το Κάιρο «είναι εναντίον της συνέχισης οποιωνδήποτε μονομερών ενεργειών που παραβιάζουν τα κυπριακά δικαιώματα και απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού και εφαρμογής των κανόνων και των διατάξεων του διεθνούς δικαίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tην Τρίτη το πρωί πραγματοποιείται στο Κάιρο η 7η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής των Αρχηγών κρατών της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας, με την παρουσία του Αιγυπτίου προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.