ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Η προκλητική τουρκική παρέλαση στα κατεχόμενα – Δεν πέταξαν τουρκικά F – 16 (βίντεο – φωτό)

Κύπρος: Η προκλητική τουρκική παρέλαση στα κατεχόμενα – Δεν πέταξαν τουρκικά F – 16 (βίντεο – φωτό)

Με βροχή πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, στην οποία ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε πολιτικό αυτοκίνητο αντίκα, τύπου Κάντιλακ, και χαιρέτισε τον κόσμο.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια όπως συνέβη και πέρυσι ο εκάστοτε Τουρκοκύπριος ηγέτης διασχίζει την λεωφόρο όπου γίνεται η παρέλαση σε στρατιωτικό όχημα, τύπου τζιπ.

Λόγω της βροχής, όμως, ο Μουσταφά Ακιντζί διάβασε μόνο μέρος της ομιλίας του, η οποία διανεμήθηκε γραπτώς στους δημοσιογράφους. Όπως είπε, δεν ήθελε να αφήσει τους στρατιώτες και τους φοιτητές σαν περιμένουν στη βροχή.

Και φέτος η παρέλαση ξεκίνησε με την μονάδα Μεχτεράν των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (οθωμανική στρατιωτική μπάντα) ενώ παρέλασε μια ακόμη οθωμανική ομάδα του τουρκικού στρατού, με σπαθιά και ασπίδες.

Πρώτοι πέρασαν οι μαθητές διαφόρων βαθμίδων και μετά μονάδες των «δυνάμεων ασφαλείας», της «πυροσβεστικής», της «αστυνομίας», της «πολιτικής άμυνας», τανκ και άλλα οχήματα, κλασικά παλιά αυτοκίνητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γύρω στις 11.30 του χώρου της παρέλασης υπερίπταντο δύο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης, ενώ φέτος δεν πέταξαν τουρκικά F 16 της ομάδας επιδείξεων Solo Türk της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.