Στόχος των Τουρκοκύπριων να ανοίξουν τα Βαρώσια στα τέλη του 2020

Στόχος των Τουρκοκύπριων να ανοίξουν τα Βαρώσια στα τέλη του 2020

Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ δήλώσε ότι ο στόχος τους είναι η διάνοιξη των Βαρωσίων στα τέλη του 2020, , ενώ για την τριμερή στις 25 Δεκεμβρίου ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Φοξ, ο κ. Τατάρ είπε ότι από άποψης ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να ανοίξουν τα Βαρώσια. «Η “κυβέρνησή” μας συνεχίζει την αποφασιστικότητά της για τα Βαρώσια. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε τα Βαρώσια μέχρι το τέλος του 2020».

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, για το Κυπριακό ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «κατ’ εμάς δεν είναι δυνατός ο ομοσπονδιακός συνεταιρισμός με τους Ελληνοκύπριους», υποστηρίζοντας ότι «ο στόχος των Ελληνοκύπριων είναι το ενιαίο κράτος». Ανέφερε ακόμη ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα εγκαταλείψουν «ποτέ μα ποτέ τις εγγυήσεις της Τουρκίας».

Σε άλλη συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε απαράδεκτα τα μέτρα της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας λόγω των δραστηριοτήτων της στην ανατολική Μεσόγειο. «Πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας στην ανατολική Μεσόγειο. Αν είμαστε σταθεροί σε αυτό τον αγώνα οπωσδήποτε θα πάρουμε τα δικαιώματά μας», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την τριμερή στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου, ο κ. Τατάρ είπε ότι πρόκειται για ανεπίσημη συνάντηση και δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. «Αφού δεν υπάρχει αλλαγή εδάφους, τι θα συζητήσουμε;», διερωτήθηκε αναφέροντας ότι στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό δεν υπήρξε πρόοδος εδώ και δύο χρόνια. Για τις εγγυήσεις της Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «ήταν μεγάλο λάθος ακόμη και που άνοιξε το θέμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.