ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Άγκυρα θα κατασκευάσει αγωγό με το Ψευδοκράτος: «Έτσι θα μεταφέρουμε το αέριο της Α.Μεσογείου στην Τουρκία»!

Η Άγκυρα θα κατασκευάσει αγωγό με το Ψευδοκράτος: «Έτσι θα μεταφέρουμε το αέριο της Α.Μεσογείου στην Τουρκία»!

Η Άγκυρα ετοιμάζει αγωγό φυσικού αερίου διπλής κατεύθυνσης μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ, η οποία επικαλείται συμπόσιο στα κατεχόμενα στο οποίο συμμετείχε και ο «πρωθυπουργός» Χασάν Τατσόι και κατά το οποίο δηλώθηκε ότι από αυτόν τον αγωγό θα μπορεί να μεταφέρεται το αέριο της Μεσογείου από το Ψευδοκράτος στην Τουρκία το 2025 όπως αναφέρουν οι cyprustimes.

Eπειδή ούτε η Τουρκία διαθέτει στην δική της νόμιμη ΑΟΖ άξια λόγου κοιτάσματα και το Ψευδοκράτος δεν μπορεί να κατέχει τίποτα γενικώς, είναι σαφές για πιο αέριο μιλάνε οι Τούρκοι και είναι αυτό της Κυπριακής Δημοκρατίας εν αρχή και της Ελλάδος σε δεύτερη φάση με υφαρπαγή της ελληνικής ΑΟΖ στην περιοχή του Καστελόριζου.

Σε συνδυασμό με τον αγωγό νερού που ετοιμάζει η Άγκυρα καθίσταται σαφές πως η Τουρκία δημιουργεί κοινές δομές προς ενοποίηση των Κατεχόμενων με την τουρκική ενδοχώρα δημιουργώντας έτσι έναν ενιαίο τουρκικό ζωτικό χώρο απόλυτης εξάρτησης.

Σκοπός των Τούρκων είναι να βάλουν «χέρι» στα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου και αυτό θα το επιχειρήσουν μέσω του «προγεφυρώματος» που έχουν δημιουργήσει στην Κύπρο.

Στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο “Αγωγός φυσικού αερίου στην ‘ΤΔΒΚ’”, η Μιλλιέτ γράφει ότι “Τουρκία και ‘ΤΔΒΚ’ ετοιμάζονται για μια κρίσιμη κίνηση”, προσθέτοντας ότι δόθηκε το σύνθημα για ένα σημαντικό βήμα μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο Χασάν Τατσόι προέβη στην ‘πρώτη επίσημη δήλωση’ για τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων σε συμπόσιο για το φυσικό αέριο στα κατεχόμενα.

Στο ίδιο συμπόσιο ο Τούρκος Καθηγητής πανεπιστημίου Μπογάζιτσι Γκιουρκάν Κουμπάρογλου είπε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου μπορεί να είναι παράλληλος με αγωγό νερού, 80 χλμ μήκος, από Μερσίνα κατευθείαν στα κατεχόμενα.

Ο Τούρκος καθηγητής ανέφερε ότι ο αγωγός μπορεί να γίνει διπλής κατεύθυνσης, ούτως ώστε το φυσικό αέριο που θα εξορυχθεί από την ανατολική Μεσόγειο να μπορεί να σταλεί στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ευρώπη. Ανέφερε ακόμη ότι επειδή η θάλασσα δεν είναι πολύ βαθιά θα είναι φτηνό το κόστος του αγωγού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.