ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Κοινή αεροναυτική άσκηση Εθνικής Φρουράς και γαλλικής φρεγάτας FREMM

Κύπρος: Κοινή αεροναυτική άσκηση Εθνικής Φρουράς και γαλλικής φρεγάτας FREMM

Κοινή Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποίησαν την Τρίτη Κύπρος και Γαλλία στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κύπρου, στην οποία συμμετείχε και η γαλλική φρεγάτα FS Auvergne D-654 τύπου FREMM.

Η άσκηση αποτελεί την πρώτη συνεργασία εντός του 2020, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΣΕΔ.

Προστίθεται ότι η άσκηση με την ονομασία «CYFRA-01/20» έλαβε χώρα εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή συμμετείχαν ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας, η Άκατος «ΟΝΗΣΙΛΟΣ» της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας Κύπρου, η γαλλική φρεγάτα «Auvergne» και το οργανικό της ελικόπτερο, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Η άσκηση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ε-Δ και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και την περιοχή Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας, προστίθεται.

Αναφέρεται εξάλλου ότι η γαλλική φρεγάτα «Auvergne» ανήκει στη ναυτική δύναμη η οποία συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» που δραστηριοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ναυτικό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=hszzr-Oxg9Q

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.