ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων οι Κύπριοι – «Να ακυρωθεί η απόφαση» (φώτο – βίντεο)

Διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων οι Κύπριοι – «Να ακυρωθεί η απόφαση» (φώτο – βίντεο)

Η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε χθες το προσωρινό κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων, ως μέτρο πρόληψης του κορωνοϊού. Κάτι με το οποίο είναι αντίθετοι αρκετοί πολίτες, που οργάνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία.

Με το σύνθημα “Ενωμένη Κύπρος!”, οι πολίτες απαίτησαν την ακύρωση της χθεσινής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι πολίτες έριξαν τα κιγκλιδώματα και πέρασαν στα κατεχόμενα.

Τα κόμματα αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του μέτρου αναστολής λειτουργίας οδοφραγμάτων, επικρίνοντας τη κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν διαβουλευτηκε με κανέναν. Στα οδοφράγματα που παραμένουν ανοικτά παρατηρείται συμφόρηση και καθυστερήσεις στις διελεύσεις πολιτών. Η κυβέρνηση έχει αναφέρει πως το μέτρο είναι προσωρινό λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων χαιρέτισε η Χρυσή Αυγή Κύπρου (ΕΛΑΜ) αναφέροντας ότι ήταν δική της εισήγηση που υιοθετήθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δεν αποκλείεται να ανοίξουν κάποια οδοφράγματα

O Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως το μέτρο κλεισίματος κάποιων οδοφραγμάτων είναι προσωρινό και δεν απέκλεισε να υπάρξει επανάνοιγμα ενός ή περισσοτέρων οδοφραγμάτων ανάλογα με τις εξελίξεις.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κομμάτων τόσο της αντιπολίτευσης, όσο και της συμπολίτευσης κ. Κούσιος είπε ότι το κριτήριο βάσει του οποίου λήφθηκε η απόφαση, αφορά καθαρά την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.

«Δεν υφίσταται οτιδήποτε που να άπτεται οποιαδήποτε άλλης πολιτικής θέσης και η Κυβέρνηση ενεργεί μέσα στα πλαίσια της ευθύνης που έχει για προστασία των πολιτών του κράτους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ενήργησε για την προστασία τόσο των Ελληνοκυπρίων, όσο και των Τουρκοκυπρίων».

Ανέφερε ακόμη ότι η απόφαση «προφανώς και δεν αφήνει περιθώρια οποιασδήποτε άλλης ερμηνείας, καθώς παραμένουν ανοιχτές πέντε δίοδοι, τρεις στη γραμμή αντιπαράταξης και δύο στις βρετανικές βάσεις».

Κληθείς τέλος να απαντήσει κατά πόσο η απόφαση για τα οδοφράγματα είναι απόλυτα αιτιολογημένη με βάση τα ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα, ο κ. Κούσιος είπε ότι «η απόφαση στηρίχθηκε στα δεδομένα που είχαμε τη στιγμή της λήψης της απόφασης». Είναι ένα μέτρο για να υπάρξει πιο αποτελεσματικός έλεγχος, με βάση τις δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσον αφορά εξοπλισμό αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό, κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.