ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κορωνοϊός-Κύπρος: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης – «Λουκέτο» παντού – Κλείνουν τα σύνορα

Κορωνοϊός-Κύπρος: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης – «Λουκέτο» παντού – Κλείνουν τα σύνορα

Η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα και αυστηρότερα μέτρα για προστασία από τον κορωνοϊό. Κλείνουν τα σύνορα, ενώ πλέον θα λειτουργούν – σε στυλ Ελλάδας – μόνο τα μαγαζιά «πρώτης ανάγκης» (σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κτλ).

Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε κανέναν, εκτός από τους Κύπριους υπηκόους οι οποίοι όμως θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εξέτασης για τον κορωνοϊό, από τις χώρες που προέρχονται. Ακόμα και αυτοί που έχουν πιστοποιητικό θα μπαίνουν σε καραντίνα σε χώρο που θα ελέγχεται από το κράτος

Παράλληλα κλείνουν όλα τα καταστήματα, πλην των σούπερ μάρκετ, περιπτέρων, βενζινάδικων και φαρμακείων. Μπαίνουν περιορισμοί στον αριθμό ατόμων, αναλόγως χωρητικότητας, στα σούπερ μάρκετ και στις άλλες επιχειρήσεις που εξυπηρετούν κοινό.

Κλείνουν μέχρι τέλος Απριλίου όλα τα ξενοδοχεία.

Αναστέλλεται η καταβολή ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις για δύο μήνες και μειώνεται ο συντελεστής από το19% στο 17%.

Οι Κύπριοι φοιτητές που δεν θα επιστρέψουν από το εξωτερικό για τις διακοπές του Πάσχα θα επιδοτηθούν με 750€ ο καθένας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα επιδοτηθούν οι μισθοί των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, στις επιχειρήσεις που έχουν απώλεια στο κύκλο εργασιών μεγαλύτερη του 25%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.