ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κύπρος: Η κυβέρνηση λαμβάνει νέα αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό

Κύπρος: Η κυβέρνηση λαμβάνει νέα αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό

Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε πως θα λάβει η Κύπρος, τα οποία θα ισχύσουν από τις 21 Μαρτίου, για αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο Κύπριος υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, που σημείωσε πως απαγορεύονται για 14 ημέρες πτήσεις πλην εκείνων μεταφοράς εμπορευμάτων προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, από Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Αίγυπτο, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιορδανία, Λετονία, Λίβανο, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Κατάρ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι εξαιρούνται του αποκλεισμού όσα πρόσωπα έχουν μεταβεί σε χώρες του εξωτερικού για ιατρικούς λόγους, ή όσα βρίσκονται στο εξωτερικό για ολιγοήμερη παραμονή για επαγγελματικούς ή υπηρεσιακούς λόγους και που δικαιούνται να εισέλθουν με βάση τη συνθήκη της Βιέννης.

Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, που μετρά 49 κρούσματα, συμπλήρωσε ότι «νοείται ότι επιτρέπονται πτήσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία άνευ επιβατών, προκειμένου να μεταφέρουν πρόσωπα που επιθυμούν να αναχωρήσουν από την Κύπρο». Επίσης ανέφερε ότι ανάλογα με τα δεδομένα, όπως θα διαμορφώνονται καθημερινώς, θα διαμορφώνονται και τα σχετικά διατάγματα. Επιπλέον, είπε ότι «εφόσον παραστεί ανάγκη η Κυπριακή Δημοκρατία θα ναυλώσει ειδικές πτήσεις από Αθήνα και Λονδίνο, για να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σημείωσε ότι «όλοι όσοι των ως άνω κατηγοριών εισέρχονται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραμένουν για 14 ημέρες από την άφιξη τους σε χώρους υποχρεωτικής απομόνωσης (καραντίνα), που θα υποδεικνύει το κράτος, εκτός από τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.