ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ανεβάζει την ένταση το ψευδοκράτος στην Κύπρο: «Επίσπευση του ανοίγματος των Βαρωσίων – Η Τουρκία έχει δικαιώματα»

Ανεβάζει την ένταση το ψευδοκράτος στην Κύπρο: «Επίσπευση του ανοίγματος των Βαρωσίων – Η Τουρκία έχει δικαιώματα»

Το θέμα του ανοίγματος των Βαρωσίων, της περίκλειστης νέα πόλης της Αμμοχώστου, επαναφέρει ο «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος στην Κύπρο, Ερσίν Τατάρ.

Ο Τατάρ ανέφερε ότι υπήρξε καθυστέρηση στο σχέδιο για άνοιγμα προς εποικισμό των Βαρωσίων εξαιτίας της κρίσης του κορωνοΐού, αλλά -όπως είπε- σύντομα οι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν πάλι.

Ο Τατάρ, ο οποίος συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή μαζί με τον αντιπρόεδρο της Τουρκάις, Φουάτ Οκτάι, ανέφερε πως οι εργασίες για τα Βαρώσια σύντομα θα επιταχυνθούν, μετά τις καθυστερήσεις λόγω του κορωνοϊού.

«Όπως ανέφερε και ο κύριος Φουάτ Οκτάι, προκειμένου να ανοίξουν το ταχύτερο δυνατό τα Βαρώσια συνεχίζουμε τις εργασίες στο “υπουργείο Εξωτερικών” και υποστηρικτικά θα συστήσουμε μία επιτροπή στο “Πρωθυπουργικό Γραφείο” που θα απαρτίζεται από ειδικούς και τεχνοκράτες. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να ολοκληρώσουμε τις νομικές ρυθμίσεις και τις τεχνικές εργασίες».

Ο ίδιος, αφού ευχαρίστησε τον Φουάτ Οκτάι για την στήριξη της Τουρκίας, ανέφερε ότι θεωρεί εντός των δυνατοτήτων να μετατραπεί η επονομαζόμενη«ΤΔΒΚ» σε πόλο έλξης και οικονομικής ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο, ανάλογο με τη Σιγκαπούρη.

Σε γραπτή του ανακοίνωση, εξάλλου, την οποία επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τατάρ υποστήριξε ότι υπάρχουν δυνάμεις που καταβάλλουν προσπάθειες για να σφετεριστούν τα δικαιώματα των Τούρκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Βασικός στόχος τους είναι να καταργήσουν την “Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου”, να κόψουν τους δεσμούς μας με την Τουρκία, να απομακρύνουν τους Τούρκους στρατιώτες από την Κύπρο και να θέσουν το σύνολο της Κύπρου υπό την ηγεμονία τους, εγκαθιστώντας στην Ανατολική Μεσόγειο ένα καθεστώς που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.