ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Αναστασιάδης: «Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δεχτεί παραβίαση της ΑΟΖ – Διαθέτει και Ναυτικό και Αεροπορία»

Ν.Αναστασιάδης: «Δεν είναι δυνατόν η  Ελλάδα να δεχτεί παραβίαση της ΑΟΖ – Διαθέτει και Ναυτικό και Αεροπορία»

Σε μια δήλωση που ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει κάνει, λόγω φοβικών συνδρόμων, προχώρησε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε συνένετευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της Κύπρου «Σημερινή».

Ο Κύπριος πρόεδρος είπε «ορθά κοφτά» ότι η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν (σ.σ. θέλοντας να πει ουσιαστικά ότι δεν τολμώ να διανοηθώ το αντίθετο) να δεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην δική της ΑΟΖ και για αυτό το λόγο και Ναυτικό διαθέτει και Αεροπορία.

Το ερώτημα είναι βέβαια εάν τις απόψεις του Ν.Αναστασιάδη συμμερίζεται και η Αθήνα.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του.

• «Ταυτοποίηση πλέον των διερχομένων από τα οδοφράγματα, όπως ακριβώς πράττει και η τουρκοκυπριακή πλευρά»

«Η προκλητικότητα μέσα από τη συμφωνία που πέτυχε η Τουρκία με την Κυβέρνηση της Λιβύης έναντι της Ελλάδος είναι μία, δυστυχώς, απειλή, η οποία ενδεχομένως, εάν προχωρήσουν στην υλοποίηση των όσων εξαγγέλλουν, να οδηγήσει πραγματικά σε μια κρίση στην περιοχή.

Διότι η Ελλάδα και Ναυτικό διαθέτει και Αεροπορία και δεν είναι δυνατόν να ανεχτεί την παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη»

• «Σύντομα, πιστεύω, θα οριοθετήσουμε ΑΟΖ και με τη Συρία, μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση»

• «Δεν ζούμε στην εποχή του Μεσαίωνα, που ο αυτοκράτορας αποφάσιζε πού να δοθεί το δαχτυλίδι. Συνεπώς, όσοι αναμένουν δαχτυλίδι θα μείνουν τα δάχτυλά τους κενά»

• «Έρχεται νέο πακέτο στήριξης της Οικονομίας, που ενδεχομένως να περιλαμβάνει φορολογικά, πολεοδομικά ή άλλα κίνητρα»

• «Νομίζω ότι με κάποια καθυστέρηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είχαν συνειδητοποιήσει ότι δεν επρόκειτο για επιδημία, αλλά για πανδημία»

• «Δεν αποφάσισα ακόμα ποιος θα είναι ο νέος Γενικός Εισαγγελέας. Αλλά οπωσδήποτε θα υπάρξει και Γενικός Εισαγγελέας και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας»

• «Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να εμπλακούμε σε ένα διάλογο από εκεί που σταμάτησε στο Κραν Μοντανά, όχι όμως ενόσω η Τουρκία εισβάλλει στην ΑΟΖ»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.